Fam Johansson-Hall-Rosendahl

Liverpool till Värmland i sommar

Kategori: Övrig Sport

Ishockey:

Jag skakade hand med Leif Boork i dag.
Han jobbade för Expressen och jag för Dalarnas Tidningar när BIK Karlskoga tog emot Leksand i Nobelhallen.
Vi bytte några ord - men han ville inte dela med sig av sina tankar inför matchen.
Inte ens ett resultattips kunde jag få.
"Okej", sa jag och gick vidare.

Liveidrott är häftigt - om man hinner njuta något. Under en match i Kvalserien skulle jag tippa på att jag skriver ungeför 15 000 tecken. Kanske tar jag i men snabbt ska det gå. Jag brukar säga att senast 15 sekunder efter händelsen ska det synas i skrift på livewebben. Oftast funkar det - och enklare är det om man ser matchen live.

Inför kvällens match fick jag uppleva något nytt för min del. Två spelare, en från varje lag, började slåss och resten av lagkamraterna hjälpte till. Det var väldigt nära en gigantsik skandal - men det lugnade sig ganska snabbt. Men detta hade jag missat om jag inte hade varit på plats. Nu fick läsarna detta omedelbums av mig - och det uppskattades.

Nu är hockeysäsongen slut för min del... Leksand har tre matcher kvar i Kvalserien och ingen av dem bevakar jag.

Fotboll:

Liverpools fotbollsakademi skickar en huvudtränare och fjorton (!) tränare till Kristinehamn i juli månad. Akademin genomför där ett fotbollsläger för ungdomar - och givetvis är det värt ett besök. Lägret pågår mellan 5-7 juli. Detta uppger NWT i dag.

// Dennis

SM-slutspel i hockey

Kategori: Övrig Sport

Jasså?

Vilken tur att jag "missat" det, annars hade väl mitt sockvärde legat skyhögt på grund av allt hockeymysgodis jag förmodligen hade proppat i mig.
Se där... det finns något positivt med allt.

// Dennis

Fotboll igen

Kategori: Barn & Familj

Lovisa vill tillbaka till det "gröna fältets schack".
Nu är hon anmäld till deltagande i klassfotbollen och hon är anmäld till Skoghalls nystartade F 04-lag.
Roligt!
Och bra, då det är viktigt med aktiviteter med rörelse.
Kul också att få möjligheten att göra något tillsammans med klasskamraterna utanför skolans gränser och för oss föräldrar att stifta bekantskap.
I höstas lämnade hon QBIK och var lite less på fotboll, nu vill hon tillbaka.
Och jag ska inte hymla med att jag är glad för det.
Till hösten vill hon prova handboll också - det är kul.

Apropå handboll så tror jag Noah redan nu tränar för sin kommande handbollskarriär. Han kastar saker och nappen all världens väg - dessutom med en riktig kastarm.
Intressant att se var detta ska leda. (hahaha)// Dennis

En riktig skitdag

Kategori: Barn & Familj

"Vilken otrolig dag" (ironi).
Kan det bli mer jobbigt än så här - och så otroligt uppenbart. Är det verkligen meningen att det ska vara så?
Om man baktalar någon så får man väl stå för det och sedan inte vara en fegis - rakryggat... nej, verkligen inte.
Nu har jag inga bevis för någonting men känslan är vass och den brukar ju stämma.

Nej, det handlar naturligtvis inte om Anette eller någon annan inom familjen - verkligen inte!

Jag skulle ha varit hemma hos Håkan i kväll och tittat på den första kvartsfinalen i ishockey. Håkan har Canal plus som sänder matchen, det har inte vi.
Tyvärr orkade jag inte, av olika anledningar... bland annat den som jag skrev om först i den här bloggtexten.
Och för att jag ägnade mer än två timmar av söndagskvällen till att arbeta, för jag hann inte klart i fredags - då halva dagen gick åt till att fixa ett dataproblem. Jag ringde flera gånger till butiken med det halvätna äpplet.
Kanske var det också därför jag försov mig i morse - jag var tjugo minuter (!) sen till jobbet. Vilket jag inte tycker är så mycket med tanke på att jag har en bit från hemmet till kontoret plus att jag parkerar i Viken, då jag inte har råd med hundra kronor om dagen i parkeringsavgifter.
Så ingen bra start på veckan.
Och inte blev det bättre. Arbetsdagen i dag var ansträngd och otroligt jobbig. Men i morgon är det en annan dag.
Bland annat ska jag till Filipstad för att samla material till minst två jobb.

När jag skriver det här så har halva kvartsfinalen spelats, ser jag på aftonbladet.se, och ställningen är 1-2 i Läkerol. Då Färjestad vänt 1-0-underläge till ledning, båda målen av Stefan Meyer.
Vad är förtal?
När kan man anmäla någon för förtal?
Jag är lite (rätt mycket) intresserad av att göra det!
Men jag vill veta mer om det innan - kanske någon av er som läser detta vet och kan berätta mer om ämnet i en kommentar!?

Nej, måndagen den 26 mars 2012 var förmodligen inte mitt livs bästa dag.
Kanske blir det bättre i morgon?
Då ska jag i alla fall se på ishockey... Rögle möter Leksand när Kvalserien vänder... senast i lördags vann skåningarna med 5-3. Revansch?

Jag kom att tänka på något positivt som avslutning på det här "positiva" blogginlägget. På lördag har käre frugan bestämt sig för att åka till Örebro på trädgårdsmässan i Conventum och jag ska med - utan block, penna och kamera. Och jag längtar och ser verkligen fram emot den mässan - som nybliven husägare tycker jag det ska bli både roligt och spännande. Hoppas vi är kloka och inte handlar för mycket. :-)
Sen har man ju alltid Kreta att tänka på när det är jobbigt... det är inte så länge kvar... den veckan längtar jag sjukt mycket efter - och jag vågar påstå att Anette också gör det.

Se där, det finns positiva inslag också...// Dennis

Hjärtat lider - jobbig vecka

Kategori: Fotboll

Snabbt nere på jorden efter att för några veckor sedan plockat en titel i ligacupen efter flera år av titeltorka.
Jubel har bytts ut mot miner lägre än hakans spets.
Förlust i onsdags med 2-3 mot Queens Park Rangers, efter att ha haft ledningen med 2-0, och ny förlust i dag med 1-2 på Anfield mot nästjumbon Wigan. Noterbart då att även QPR är parkerat under nedflyttningsstrecket.
En oerhört jobbig vecka för oss med Liverpoolhjärta.
Vi lider, vi mår dåligt - men vi ger inte upp!

Y N W A// Dennis

En massa plock - och en ny dokusåpa (värmländsk)

Kategori: Barn & Familj

I måndags hade Lovisa utvecklingssamtal i skolan. Det går bra för henne i de flesta ämnena. Svårast är det ännu med läsningen, även om det skett stora framsteg efter mycket träning. Matten tycker hon är jätterolig och det är bara lovande. Flera kompisar har hon i skolan, då hon leker med de flesta tjejerna i klassen (om inte alla till och med). Många av tjejerna i klassen har hon också träffat på fritiden, vilket jag ser som väldigt positivt.
Nu kommer vi fortsätta att träna läsning och vi kommer även att titta mer på dubbelt och hälften.--------------------------------------------

Anette ska i väg med jobbet på Selma spa, med en övernattning. Det förtjänar hon verkligen och jag hoppas verkligen att de i hinner skämma bort sig mycket med behandlingar mellan arbetet. När? Det vet jag inte i skrivande stund.
Jätteroligt att hon trivs så bra med sitt jobb och har sådan arbetsvilja efter mammaledigheten. Det tror jag är bra för alla, för jag tror att hennes företag är mycket nöjda med hennes arbete - det gör mig stolt!
Från den 2 april är det skarpt läge, då jobbar hon fullt ut. Om det blir 75, 80, 85 eller 90 procent, det vet vi inte riktigt än. Då börjar också Noah på dagis - det är en milstolpe i hans liv.--------------------------------------------

Mitt planeringsarbete fortsätter...--------------------------------------------

Mitt bokprojekt fortsätter det också. Jag har mött på några törnar på vägen men det är som jag hela tiden har sagt "inget att göra något åt". På lördag är det dags igen. Åtminstone är det inbokat.
De tre andra bokprojekten finns också med i tankarna och snart rullar det på med flera böcker samtidigt - det är spännande. Och jag hoppas att just Du som läser detta köper boken/böckerna när de senare blir klara.--------------------------------------------

Och Kvalserien är sjukt jämn... hoppas lite extra på Leksand, även om BIK Karlskoga finns med i elitkvalet.--------------------------------------------

Under måndagskvällen såg jag säsongens första Färjestadsmatch. Inte live i Kinnarps arena utan på TV - hemma hos Håkan, där även Lennart, Sanna och Per håll till. Självklart vann "vi" den femte kvartsfinalen och kan under onsdagen avgöra i LLA. Men den matchen missar jag... Liverpool spelar ligamatch mot Queens Park Rangers på bortagräs. Då är radio, dator och text-tv bra att ha - för jag vill ju ändå veta med uppdatering hur det går för FBK.--------------------------------------------

På måndag "sparkar" fotbollssäsongen igång. Då håller Degerfors upptaktsmöte med samtliga funktionärer. Jag är så klart kallad men har också fått ledigt om jag vill. Citat: "Det är viktigare att du är på plats och håller i mikrofonen när det blir skarpt läge".
Kanske åker jag på mötet ändå, om inte annat för att få veta mer om de nya spelarna samt träffa alla trevliga människor. Den 8 april klockan 17 är det hemmapremiär på Stora Valla, Jönköping Södra står för motståndet.--------------------------------------------

I går såg jag ett inslag i "Fotbollskväll" om och med Johan Elmander. Den svenska fotbollsanfallaren givk från engelska Bolton och stortrivs nu i turkiska Galatasaray. Jane Björck på TV-sporten fick en rundtur tillsammans med Elmander i miljonstaden Istanbul.
Det inslaget fick mig att längta tillbaka till staden som jag tillbringat en vecka av mitt liv i. Det finns så mycket att upptäcka i Istanbul och är man intresserad av historia och kultur (kanske främst byggnader) så är det ett perfekt resmål.--------------------------------------------

Liverpool är tillbaka på Wembley. Helgen 14-15 april spelas semifinalerna i FA-cupen på Londonarenan - LFC är ett av de fyra lagen. Varken United eller City från Manchester finns längre kvar i cupen, det är mycket glädjande. Motståndare, det blir antingen Sunderland eller rivalen Everton - då lagen ska göra upp i ett kommande omspel.
Senast The Reds var på Wembley var bara för några veckor sedan då vi vann Carling Cup-finalen (Ligacupen).--------------------------------------------

Missa inte kommande tidning. Ett intressant reportage från Kil kommer att finnas med.--------------------------------------------

Nu är det klart när tronarvingen, Estelle, ska döpas.
Den 22 maj är det dags.
Bör noteras då det kommer TV-sändas...
...men varför filmades inte dopet av Noah förra sommaren?
Varför denna uppståndelse? Låt flickebarnet få vara i fred. :-)--------------------------------------------

Tänka sig vilken tur vi har.
Nu kommer det en ny dokusåpa - den här gången med Karlstad i fokus.
"Wermland forever" har TV3-premiär tisdagen den 10 april klockan 22 - notera det i era almanackor.
Som att det inte räckte med "Big Brother", nu blir det värmländskt fokus också.// Dennis

Redo för pyjamasparty!

Kategori: Barn & Familj

dsc_1833 (MMS)

Redo för pyjamasparty!

5 komma 3

Kategori: Barn & Familj

Jag minns inte när jag senast hade normala värden gällande min diabetes.
Den senaste 3-månadersperioden har jag inte legat på några fina resultat - långtidssockret har legat på i snitt över 20.
Det är skyhögt det.
Farligt.

När jag besökte sköterskan senast och fick reda på de alarmerande värdena tog jag tag i det jag slarvat mest med - medicinerna.
På mindre än en vecka har jag sjunkigt i värden och i dag var jag nere på finfina 5,3 - fullständigt normala värden för en normal människa utan diabetes.
Känslan i morse när jag såg den provstickan var sprudlande glädje.
Det var inspirerande att läsa av.
Jag tog till och med kort på stickresultatet.

Hoppas jag kan hålla den här nivån nu - det känns ju naturligtvis bättre i kroppen också.
Och jag blir gladare.
5 komma 3 helt enkelt! :)

// Dennis

Slöseri med resurser

Kategori: Barn & Familj

Idag har Noah varit till tandhygenisten för första gången. Snacka om att slösa med resurser, vi var där inne i typ tre minuter. Noah har åtta tänder, han ska borsta tänderna 2 gånger per dag, sluta med napp innan han blir tre år. Japp... det var det.


Jo, så fick han en tandborste. Den var god.


Idag har Hugo blivit sparkad i ansiktet, han har en snygg lila ton.
OBS! Det var inte meningen, det var i stundens hetta på gympan.

Idag har jag varit och klippt mig. DET var välbehövligt, det var snart ett år sedan.

//Anette

Pappaledig för första gången - med Noah

Kategori: Barn & Familj

Vilken härlig dag.
I dag har jag haft chansen att för första gången vara pappaledig med Noah.
Det tror jag Noah också gillade för han har haft väldigt svårt att koppla av under dagen.
Under förmiddagen sov han cirka en timme, sen har han mer eller mindre vägrat att sova - inte konstigt att killen var mycket trött när jag nattade honom strax före klockan 19.30.
Han har gått runt och ropat efter mig hela dagen... "puppa, puppa, puppa, puppa......" och ibland blev det fel: "pappa".

Dagen har gått riktigt fort för mig. Men det har varit en lång dag för Hugo som varit hemma för andra dagen i rad med magproblem och huvudvärk (stackaren). Periodvis har det varit fart på honom och periodvis har han varit mer eller mindre utslagen.

Jag har också haft förmånen att vara "taxi" under dagen, "taxi-Lovisa". Först till och från skolan, till affären och till och från dansen. Mysigt.

Två hundpromenader, två tvättmaskiner, två diskmaskiner, dammsugat nedervåningen, lagat mat inklusive matlåda etc etc - och det har bara varit roligt.
Fast det är klart, det var ju bara i dag.
Jag önskar att det var fler dagar.
Tankar har till och med kommit under dagen att "hemmaman" kanske vore något - nej... skojar bara.
Men fler pappadagar är verkligen på sin plats.
I dag har jag fått se så mycket som jag alla andra dagar missar.
Lilla goa Noah.

// Dennis

Mina just nu hemmavarande kids. Bonus-Hugo...

Kategori: Barn & Familj

dsc_1820 (MMS)

Mina just nu hemmavarande kids. Bonus-Hugo och Noah :-)

I dag testade Lovisa ögonen, glasögon behö...

Kategori: Barn & Familj

dsc_1816 (MMS)

I dag testade Lovisa ögonen, glasögon behövs inte. Det var bra info.

Frisk? Vad är det?

Kategori: Barn & Familj


Blek och klen är Hugo idag. Ont i magen och i huvudet, då är det viloläge som gäller,
ingen träning idag inte. När ska vi bli friska? Minns knappt hur det kändes...


Idag har vi lekt ofrivillig (från min sida i alla fall) kurragömma. Längst in
under diskbänken i tvättrummet hittade jag honom. Hur han lyckats ta sig
dit är ett mysterium. Värsta hinderbanan... Jag fick bokstavligen gräva fram
honom. Han var nöjd..


Så har jag lärt mig att dricka med sugrör! DET var skitkul!


Sen har mamma mage och ta bort den! TROR ni jag blir förbannad eller?!?


Tur för henne att jag fick tillbaka den...


Mamma bloggar, jag äter rån. Smör i hela ansiktet... Mmm GOTT!


Nu är det dags att ta tag i årets synder! För att spara på kroppen, kör jag inte
hel kur den här gången. Här skulle nog ett lycka till vara på sin plats.

För övriga familjen gäller följande för dagen:
Lovisa ska till ögonläkaren och kolla synen.
Sanna roar sig i Kil på en pulka.
Dennis har en fotbollskväll att se fram emot.

Nu ska jag och Noah ta och gå ut på en lära-sig-att-gå-i-skor promenad. Behöver inte förtydliga vem som behöver lektionen hoppas jag. Skulle tro att det dyker upp en bild sen.

// Anette

Krönika: Äntligen - vi har väntat sedan 1974

Kategori: Krönika

Äntligen.
Så länge som vi har väntat på detta ögonblick.
Globen fullständigt kokade när Lorine Zineb Noka Talhaoui, med artistnamnet Loreen, intog finalscenen första gången under kvällen.
Hon var oerhört uppskriven i media inför den svenska finalen efter sitt prickfria och magiska framträdande redan i den första av fyra deltävlingar.
Och hon infriade allas förväntningar.

Från sin karakteristiska dans, sina toner i verserna, till rysningshöjningar i refrängerna.
Globens dryga 15 000 åskådare, inklusive jag själv, var helt euforiska.
Känslan och tankarna för att svenska folket skulle rösta fel och istället skicka Thorsten Flinck eller Björn Ranelid till Europafinalen i Azerbajdzjan gjorde mig nästan förbannad.

Inte sedan ABBA 1974 (Waterloo) har vi haft en så självklar vinnare som vi har den här gången. Loreen krossade helt enkelt allt svenskt motstånd, lika överlägset som norske Alexander Rybaks seger när Europafinalen avgjordes i Moskva 2009.
”Euphoria” betyder ”upphetsat lyckorus” och det är precis vad Loreen står för.
Hon är vår största chans sedan ABBA och då har Herreys (1984 Diggi-loo diggi-ley), Carola Häggkvist (1991 Fångad i en stormvind) och Charlotte Perrelli (då hette hon Nilsson, 1999 Tusen och en natt) ändå vunnit hela tävlingen.
Äntligen skickar vi rätt låt till finalen.
Äntligen.

Övriga vinnare som Sverige skickat har i många fall varit helt okej – men det räcker inte.
Loreen har det där lilla stora extra.
Hon är lite som frihetsgudinnan är för New York, lite som Mona Lisa är för Louvren, lite som Zlatan… fast bättre.
Den svenska nykrönta musikdrottningen har det som de flesta som provat före henne inte har – hon har attityd på scenen… både i sången, musiken, kläderna och scenframträdandet.
Mellofinaltvåan Danny Saucedo gick från att vara en helyllekille och svärmorsdröm till en extremt dålig förlorare – där han helt tappade både respekt och ansikte.
Varför inte bara inse sig slagen av någon som var bättre – på allt? Kostsam scenshow eller inte, vem bryr sig?

Loreens ”Euphoria” har bara börjat sin resa mot toppen.
Se upp Europa, för äntligen kommer Sverige med en vinnarlåt.


Loreen - Euphoria

Text och bild: DENNIS JOHANSSON HALL

Extra bild:

Inför Melodifestivalfinalen den 10 mars 2012 i Globen.

Grattis Loreen!

Kategori: Barn & Familj

Strax efter klockan 02.00 var vi hemma i huset igen efter en härlig dag i Stockholm och Globenområdet.
Vår låt, rätt låt vann!!!


Vinnarlåten: "Euphoria" - Loreen
Foto: Dennis Johansson Hall.


Ovan: Loreen sjunger igen direkt efter att hon vunnit den svenska finalen.

// Dennis

Greenroom är nu fullt! :-)

Kategori: Barn & Familj

dsc_1814 (MMS)

Greenroom är nu fullt! :-)

Publikuppvärmning med medley

Kategori: Barn & Familj

dsc_1811 (MMS)

Publikuppvärmning med medley

Där, på andra sidan, högst upp bakom jumbo...

Kategori: Barn & Familj

dsc_1808 (MMS)

Där, på andra sidan, högst upp bakom jumbotronen sitter Lovisa, Hugo, Sanna och Anette, på e-tage C. Jag sitter på e-tage B med bra plats! // Dennis

Laddat! En timme kvar!

Kategori: Barn & Familj

dsc_1807 (MMS)

Laddat! En timme kvar!

Snart final!

Kategori: Barn & Familj

dsc_1804 (MMS)

Snart final!

Snart final :-)

Kategori: Barn & Familj

dsc_1803 (MMS)

Snart final :-)

Globen före mellofinalen

Kategori: Barn & Familj

dsc_1801 (MMS)

Globen före mellofinalen

Jättestorbild på Puben, Gullmarsplan. Sund...

Kategori: Barn & Familj

dsc_1799 (MMS)

Jättestorbild på Puben, Gullmarsplan. Sunderland-Liverpool

Eric Saade is in the town :-)

Kategori: Barn & Familj

dsc_1798 (MMS)

Eric Saade is in the town :-)

Framme :-)

Kategori: Barn & Familj

dsc_1796 (MMS)

Framme :-)

Globen nästa...

Kategori: Barn & Familj

Nu åker familjen till Stockholm och Ericsson Globe och bevittnar finalen i Melodifestivalen.
Jag hoppas kunna uppdatera lite här på bloggen under lördagens dag och festliga kväll.
Hoppas alla toabesök och andra bestyr görs före klockan 20 för då lyfts taket i golfbollen.
Jag kommer att befinna mig på e-tage B, medan övriga fyra (Anette, Sanna, Hugo och Lovisa) kommer att se finalen från e-tage C.

Före Globen blir det mat och fotboll på närmaste ställe som visar Sunderland-Liverpool (klockan 16).// Dennis

Lite uppdateringar och tankar

Kategori: Barn & Familj

I går var det sista hemmamatchen för Helltons handbollsdamer i allsvenskan.
Tyvärr missades chansen till elitseriekval den här säsongen.
Synd, det var verkligen roligt med kvalspel i Sundsta förra säsongen.
Detta innebär ju också att min handbollssäsong som speaker är över.
Också synd, det är sjukt roligt uppdrag jag har där.
Och väldigt välorganiserat, med Robban i spetsen.
Jag hoppas på förnyat förtroende till kommande säsong - och jag hoppas verkligen att Hellton fortsätter sin satsning mot elitserien.
Klubben har verkligen något på gång där.
Sista hemmamatchen då?
Jo, seriesegrarna Kärra vann en tät match med 24-25 (avgörande målet med fyra sekunder kvar på klockan).
Som sagt, jag hoppas att jag sitter på samma stol kommande säsong.

Nästa speakeruppdrag blir därmed om en dryg månad, på Stora Valla (?).
Degerfors har hemmapremiär i Superettan den 8 april klockan 17.00 och ställs då mot Jönköping Södra.
Om Stora Valla håller för spel det datumet - hemmapremiären 2010 (Örgryte 0-1) spelades på Behrn Arena i Örebro... också min första match som speaker för Degerfors IF.
Veckan efter har QBIK hemmapremiär på Tingvalla IP i damernas Söderettan.

Hoppas det blir något stort uppdrag den här sommaren.
Gärna en landskamp eller liknande.

Sista säsongen som fotbollsspeaker?
Det får framtiden visa.......................................................................

Någon sa i dag att han hoppades att Thorsten Flinck skulle vinna Melodifestivalfinalen på lördag.
Jag frågade hur han tänkte då.
"Helt enkelt för att låten är den bästa och Thorsten är en skön snubbe"
Blir det så kommer jag för första gången någonsin missa Europafinalen - ett löfte!......................................................................

Nu börjar hockeysäsongen.
På lördag inleds SM-slutspelet (bland annat HV71-Färjestad) och bara dagar senare är det nedsläpp för Kvalserien.
Seriespelen, eller träningsmatcherna som jag också kallar dem, är äntligen över. De startades i augusti och äntligen är de över.
Kanske ser jag någon slutspelsmatch - åtminstone på tv.......................................................................

Big Brother... lägg ner skiten!......................................................................

Loreen måste vinna på lördag!
Det ska också bli kul att höra Miskovsky, Sandén, Lindgren, Dead, Danny och Torsbykatterna live.
Rane, Flinck och Munther klarar jag mig bra utan - i alla fall på en musikscen (förmodligen annars också).......................................................................

Bio... det var länge sedan nu!......................................................................

Film hemma... det var länge sedan nu! Bortsett från "Nya hyss av Emil i Lönneberga" som jag såg tillsammans med Lovisa och Hugo i dag.
Här är det "bara" serier som gäller nu för tiden.......................................................................

På måndag är det säsongsstart för "Maria Wern".......................................................................

Liverpoolmatch på lördag - badbolls-Sunderland på bortaplan.
Sen, på tisdag (21.00) väntar en av säsongens hetaste fighter: Merseysidederbyt på Anfield mot rivalen Everton.
En polare kommer att vara på plats - inte alls avis.......................................................................

Grattis Albin och Stefan som fyllde 34 respektive 37 år i går!


Fin tårta!

......................................................................

Det får räcka för nu...

// Dennis

Ps. Doktorn har skällt på mig i dag.

Lördagen är i farozonen

Kategori: Barn & Familj

Jag var rätt säker på att det inte var magsjuka Noah hade. Så jag kände mig ganska trygg när han vaknade i natt, jag fixade välling och han åt av hjärtats lust. Det hann nog knappt landa i magen innan returen kom. Men efter det har det inte hänt nåt mer i alla fall. Jag tar det lugnt med maten, så får vi hoppas och se. Jag är ruskigt oroad för helgen. Dennis är krasslig, Sanna ligger i feber och jag kämpar tillbaka något konstigt i kroppen. Det vore ju sjukt olyckligt om vi inte kom iväg allihop. Jag vill inte åka utan Dennis!

Nej, nu har den lilla kräkråttan vaknat.

// Anette

Ps. Nu var det dags igen... :(

Startordning i Mello-finalen

Kategori: Film & Musik

Lördagen den 10 mars klockan 20.00
FINAL Melodifestivalen
Ericson Globe, Stockholm

1. Shout it out – David Lindgren
2. Jag reser mig igen – Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern
3. Mystery – Dead by April
4. Why start a fire – Lisa Miskovsky
5. Baby Doll – Top Cats
6. Euphoria – Loreen
7. Soldiers – Ulrik Munther
8. Mirakel – Björn Ranelid feat. Sara Li
9. Why am I crying – Molly Sandén
10. Amazing – Danny


Vår favorit!

// Dennis

Sjukstugan fortsätter

Kategori: Barn & Familj

I dag strax före klockan 20 fick lilla Noah en rejäl kräkattack sittandes i barnstolen vid matbordet.
Han hade precis ätit blåbärspuré.
Ett led i den magsjuka han haft de senaste dagarna?
Eller var det bara det att det blev lite för mycket blåbärspuré för att magen skulle orka att hålla emot?
Efter den första (!) attacken har det inte blivit något mer - låt oss hoppas att det stannar så.

Anette, Hugo, Lovisa och Sanna verkar alla ha kommit över de tuffaste sviterna de drabbades av under förra veckan. Jaja, Sanna och jag klarade oss ju helt.
Men i dag har hon klagat lite över att hon känner sig febrig och hängig - hoppas hon slipper.
Jag känner också av något, men än så länge är det "bara" snuva.

Hoppas alla klarar sig från ytterligare sjukdomar nu - på lördag är det ju Globen som gäller för hela familjen (Noah får stanna hemma i Kil den här gången).


Bilden är inte tagen i dag.

// Dennis

Lita på Storfors

Kategori: Barn & Familj

Storfors kommun kan man lita på när det kniper.// Dennis

Sega celler

Kategori: Barn & Familj

Första dagen gjord! Så underbart att komma igång och jobba. Jag är sjukt taggad, nu ska jag ta tag i både det ena och andra. Nästa vecka blir det en tur till Stockholm, på lite kurs, sen är det bara att köra huvudet i datorn och ruska igång hjärncellerna, det kändes som tuggummi i huvudet igår. Noah var hos mormor och morfar, det kommer bli fullt ös för stackarna i mars. Så skönt och tryggt med det skyddsnätet vi har. Bara en månad kvar till han börjar på dagis, känns skrämmande, han är så liten. Han har inte gått så länge, och inte ens provat att gå i skor utomhus än. DET måste vi öva på sen när han vaknar. Ojoj...

Idag blir det hemmajobb. Nu har Noah nån magbacill istället, så det är klädbyten 5 gånger om dagen. Tvättmaskinen får gå varm idag. Dammsugaren skulle VERKLIGEN behöva få komma fram från sitt gömställe, dammråttorna börjar bli agressiva. De får inte ens plats i Noahs mun längre...

// Anette

Vi ska till Globen - Björn och Thorsten också

Kategori: Barn & Familj

Lördagen den 10 mars klockan 20 är det Melodifestivalfinal i Globen.
Vi ska dit - Ranelid och Flinck också... grattis Musiksverige!
Bortsett från dessa frågetecken-gubbar så kan det bli riktigt bra.
Och jag håller med min vackra fru - det finns bara en som (borde) kan vinna i huvudstadskulan.
L O R E E N !

Dessa tävlar i finalen:

              

    

              // Dennis

Ps. Vi som åker är Lovisa, Hugo, Sanna, Anette och jag.

Sjukstuga före Globen

Kategori: Barn & Familj

Vilken sjukstuga det har blivit - på tre ställen.
Helt otroligt.
Och återigen har Noah runt 39 i feber.
Både farmor och farfar ligger däckade i Kil, Hugo ligger däckad hos morfar och mormor - mormor som också drabbats. Lovisa har också varit däckad under veckan hemma hos mamma.
Anette har drabbats av någon mystisk oroväckande sjukdom som du kan läsa mer om i blogginlägget nedan.
Det är helt sjukt.

Nästa helg är det final i Melodifestivalen - den svenska finalen.
Åtta av tio finalister är klara, de två sista tas ut efter Andra chansen i morgon.
En av julklapparna till barnen var biljetter till Globen.
Jag kör och sitter ensam på etage B medan Anette, Sanna, Hugo och Lovisa sitter tillsammans på etage C.
Så fick det bli för det gick inte att köpa fem biljetter på en gång.
Lite tråkigt tycker jag att det är men samtidigt helt okej - det viktiga är att barnen får se finalen på plats.
Dessutom får jag lite för min del innan vi tar oss in i den vita kulan, eftersom vi kommer att vara på plats i god tid före klockan 16 - då Liverpool spelar tv-match där jag beställt bord för mat.
Det blir en bra lördag - hoppas bara alla blir friska till dess.

Under lördagskvällen ska jag och Sanna på Wermland Opera och se premiären av Johannespassionen.
Det ska bli riktigt spännande - jag har aldrig varit på opera tidigare, bara musikal och operett.
Men först blir det fotboll från Anfield: Liverpool-Arsenal (13.45).

// Dennis


Globen, Stockholm.

Nähä

Kategori: Barn & Familj

Vilket antiklimax. När jag vaknade i morse, var jag minst lika stel som igår, fast nu var jag hur svullen som helst. Fingrarna som ut som stoppade korvar, värre än vanligt alltså... Jag fick krypa till korset och ringa rådgivningen, för till och med jag blev fundersam på vad sjutton det var. Med hopp om att de skulle säga "Jahaa, nej det är lugnt, så ser många förkylningar ut!", så jag kunde ta mig till jobbet. Men nej då, hon hade inte en aning utan bad mig ringa vårdcentralen. Det var den första arbetsdagen det. På vårdcentralen frågade läkaren mig, vad jag tyckte att de skulle göra? Jag måste ha sett rätt kul ut, det är inte så där jätteofta jag blir så ställd att jag blir tyst. "Jaa du, jag har inte en aning" sa jag. "Inte jag heller" sa läkaren "vänta och se om det går över under helgen." Dennis ville veta vad läkaren hette, så han visste vem han skulle stämma, om det hände mig nåt.

Ja, så är det nu i alla fall. Nu är det mormors och farfars tur att vara rejält dåliga. Känns väl sådär måste jag säga att ha spridit de här bacillerna till hela familjen.

Nu har Noah just vaknat efter att ha sovit ute en sväng. Själv tog jag en campingstol och satte mig på garageuppfarten i solen med en kopp kaffe. På nåt vis, hur kan man verkligen fråga sig, somnade jag. När jag vaknade var jag ju inte direkt mjukare i kroppen efter att ha knövlat ihop mig i en sån stol. Jag lär väl åka på blåskatarr nu också, för vissa delar på kroppen var ISKALLA när jag kom in. Nu har jag suttit på en värmedyna en stund och tror att känseln kommit tillbaka.

Jag hade en smskonversation med pappa nyss. Det är lite spännande, för några veckor sedan bestod sms'en av "ok", "nej", "ja". Spelade inte så stor roll om svaren inte passade in, men det var det man fick nöja sig med. Men nu, jädrarns, har jag till och med fått recept på vitvinssås via sms! Inte dåligt. Sedan kom en fråga om jag hade vin hemma. Japp, var mitt svar. Faktiskt blixtsnabbt kom returen på det, "Bra det är roligare att vara sjuk om man tar ett glas på kvällen"

DET var fanimej ett bättre råd än läkaren gav!

Stela kramar

// AnetteRena rama sjukstugan

Kategori: Barn & Familj

Imorgon är min första arbetsdag! Ska bli underbart skönt att komma igång igen. Saknar arbetskamrater och rutinerna. En stor fördel är också att det blir längre till kylskåpet. Åter till verkligheten och sundare vanor!

I lördags fick jag huvudvärken från helvetet, jag kräktes, så ont hade jag. Men det var bara att köra på. Sen spred sig värken till övriga kroppen och nu känner jag mig som 93 år sisådär. Jag har till och med ont i tårna. Som tur är ingen feber, ingen feber är lika med frisk i min värld.

Noah fick hög feber igen och hostar så han tappar andan och kräks. Lovisa ligger och kräks hos sin mamma. Hugo ligger med hög feber, huvudvärk och kräks hos mormor och morfar. Farmor har feber och hostar. Mormor har naturligtvis blivit smittad hon också. Dennis, Sanna, farfar och morfar har något att se fram emot. Not!

Så nu sitter jag här och är lite pirrig inför morgondagen, jag har fått gulliga meddelanden och samtal att jag är efterlängtad, det känns otroligt skönt. Nu får man se fram emot nästa långa ledighet... Hoppsan, det var visst pensionen det.

Nej, det är nog dags att gå och sova. Önska mig lycka till, det var drygt ett år sedan jag använde hjärnan. Hoppas den funkar?!

// Anette