Fam Johansson-Hall-Rosendahl

Idrottsfamiljen

Kategori: Barn & Familj

Nu börjar detta bli den där idrottsfamiljen som man en gång hoppades på. Samtliga tre hemmaboende barn håller på med idrott och det är jättespännande.
Hugo gör hela tiden stora framsteg i den något anonyma idrotten field target. Men skulle sporten komma med på OS-programmet i framtiden är det inte helt otänkbart att Hugo finns med vid startlinjen 2020 i Tokyo eller 2024 i Paris. För talang har han, det är bara mer träning och fler tävlingar som ska till - och att IOK tar med sporten som en av skyttegrenarna i sitt OS-program.
 
I söndags såg du kanske att Noah för första gången testade på friidrott. Han tyckte det var roligt så vi ska tillbaka nästa träning också. Det handlar i nuläget om att prova på olika friidrottsgrenar och det får barnen göra varannan söndag. Nästa gång blir alltså söndagen den 29 oktober klockan 15.30-17.00 i Wåxnäshallen.
Även handbollssäsongen är igång för lillkillen. Där innebär det bollkul en gång i veckan, på lördagar mellan 11-12.
Under sommaren spelade Noah fotboll och det lutar åt att han vill göra det igen kommande sommar.
 
Mest sportig är Lovisa som tränar tre gånger i veckan plus spelar matcher i två serier. Dels den ordinarie 04-serien men den här säsongen även i den serien för ett år äldre tjejer. Dessutom ska laget spela många cuper under säsongen, den första om bara ett par veckor i Eskilstuna.
Även fotbollssäsongen var intensiv med tre fotbollsträningar i veckan och en match i veckan. Det fanns nästan en handfull spelare som spelade i stort sett varje match i två serier, vilket i år splittrat träningsgruppen i två läger. Fotbollssäsongen var med de tydliga orättvisorna en tuff viktoria för Lovisa som mitt i säsongen, precis som flera andra tjejer, funderade på att sluta. Så kanske blir det ingen mer fotboll, det får vi se till våren när handbollen lagt ner sin säsong.
 
Här får du listor via länkar på när Lovisa spelar sina handbollsmatcher och du får även sluttabellerna efter höstens fotbollsavslutning.
 
Lovisas handbollsmatcher säsongen 2017/2018:
BF 03 Värmland (endast kommande matcher visas)
BF 04 Värmland (endast kommande matcher visas)
Rekarne Cup (3-5/11, Eskilstuna)
Hellton Cup (25-26/11, Karlstad... spelschema senare)
+ cup under jullovet
+ cup i april-maj
 
Lovisas fotbollssäsong 2017:
 
 
// Dennis

Friidrott - kan det vara något?

Kategori: Barn & Familj

I dag har Noah varit på sin första friidrottsträning. De har provat på längd, häck och 200 meter.

Om två veckor är det nästa träning - om Noah tyckte det var roligt är vi givetvis på plats i friidrottshallen igen.

// Dennis