Fam Johansson-Hall-Rosendahl

Det kommer mera...

Kategori: Barn & Familj

Ja, vi vet att det inte skrivs så ofta för tillfället.
Men det är också ett tecken på att det finns massa annat att göra.
Jag kan bara prata för mig själv och jag tittar inte ens på den gamla bostaden när jag åker förbi. Lite är det som att vi egentligen aldrig bodde där - det finns alla förutsättningarna i världen för att det nya boendet ska bli hur bra som helst. Att inte titta på den gamla bostaden ser i alla fall jag som väldigt positivt.
Jag hoppas också att Anette snart ska skriva några rader här.
Noah kryper numera på knäna och den tredje tanden har tittat fram. Apropå tittat fram: "titta" är Noahs favoritord (och det ord han hittills faktiskt använder på rätt sätt).
Anette kan berätta mer om mycket.

// Dennis

Kalsongbyrålådor till förbannelse

Kategori: Barn & Familj

Två ton kläder.
Tre byrålådor.
Plus några mindre kalsongbyrålådor.
Kläder är förmodligen det värsta jag vet.
Inte att bära, för det kan vara trevligt att klä upp sig och allt det där (ja, ni fattar)...
Att riva ut alla kläder under en flytt för att sedan vika ihop och i värsta fall stryka för att leta en ny plats.
Det finns roligare saker att göra måste jag få säga.
Förmodligen går det liiiite bättre om jag trots allt får klaga lite.
Kläder ÄR skittråkigt - i alla fall mina egna.
Oftast har jag inga problem med att hänga på Kappahl, H&M, Lindex (you name it)... det kan till och med vara så att jag kan tycka det är rogivande.
Barnkläder är skitkul.
Utom när man ska hänga upp tvätten - det får plats så himla mycket barnkläder i en tvättmaskin, det tar ju aldrig slut.
Nej, kläder är definitivt inte min grej.
Då sätter jag hellre upp tavlor, lampor och håller på med logiska saker.
Ja, faktiskt så skottar jag hellre snö, än håller på med mina egna.


Symbolisk bild. (Galgarna är inte våra - google är bra)

Lådor har vi också till förbannelse.
Visserligen är de flesta placerade på nya kontoret så att man inte kan röra sig och plocka upp lådorna.
Barnen har också 1-2 lådor på sina rum som ännu inte kunnat plockats upp.
Det är väldigt mycket lådor.
De flesta lådorna och blå Ikea-kassarna på nedervåningen har Anette under dagarna "krossat" och betat av en efter en på ett imponerande sätt.
Jag fick undan drygt 20 lådor första kvällen bara på kontoret/biblioteket - drygt 15 kvar.
Det är roligare än att hålla på med kläderna.
Kläder tar aldrig slut.
Det gör lådor.
Att bo i hus är dock väldigt mysigt och jag är övertygad om att när kläderna är på plats och den sista tomma lådan körts till återvinning - då kommer familjen bo och mysa bra i de nya sofforna.

Kram Dennis

Rekordsnabb flytt och extra skön seger

Kategori: Barn & Familj

Nu är det vecka 47 och därmed är föregående vecka passerad.
Som vi längtade efter vecka 46 och lördagen den 19 november.
Jag är verkligen stolt över min hustrus insats under veckan. Hon har kört grejer, plockat grejer, kört och hämtat barn etc. etc.
Hennes insats har varit guld värd och det är befogat att vara extra stolt över henne - även om det faktiskt inte går att bromsa henne. :)
Under flytt-lördagen gick det otroligt fort, kanske mycket på grund av ovanstående och att jag mer eller mindre tömde två stora förråd under veckan.
Vi startade klockan 09.00 och 13.30 hade vi flyttat klart, inklusive matpaus.
Grymt effektivt arbetat av alla inblandade och jag är så tacksam för all hjälp vi fått under veckan, men även inför flytt-veckan (och jag vet att Anette också är det).

Under veckans arbetsinsats medverkade förutom jag och Anette (Noah, Lovisa, Hugo och Sanna) - ett stort tack till:
Albin, Alicia, Andreas, Carina, farmor och farfar, Frida, Hansa, Håkan, Jörgen, Kerstin, mormor och morfar, Rolf, Tobias, Victor.
Efter att flytten blev klar vid 13.30-tiden satte jag och Anette i gång med att röja upp lådor - jag höll på till klockan två på natten, Anette körde på tills hon stupade i säng vid tolvtiden.
Drygt 40 lådor var då avverkade och fler finns det.

Arbetet med att ställa i ordning hemmet fortgår säkert flera dagar/veckor till, men redan nu har vi kommit väldigt långt.
Anette sa under söndagen: "nu ser det ut som att vi bott här i tio år redan"... och till viss del hade hon helt rätt i det.
Sängarna, sofforna och matborden är på plats - det gör väldigt mycket (extra tack för hjälpen att skruva ihop sängar och soffa, det sparade mycket kraft och tid).
Kom snart förbi på fika!

Ps 1. Jag tycker att det är extra skönt att Liverpool vann den första matchen som jag såg i nya huset under söndagskvällen. Att vinna borta mot Chelsea (1-2) på Stamford Bridge är en toksvår uppgift men känns nuförtiden extra skönt och då pratar jag inte bara om att Torres och Meireles spelar i Londonklubben: Victor har Chelsea som favoritlag. ;)

Ps 2. Förmodligen får jag, som vanligt, äta upp fotbollssnacket senare - därför passar jag på att njuta extra mycket just nu. Victor? Det är väl okej? 1-2 (!), och sista målet med tre minuter kvar av en högerback som förnedrade er vänsterback med en skön tunnel innan han kallt passerade er tama keeper!!! :D

Ps 3. Kanske kompletterar Anette blogginlägget med bilder senare eller en annan dag.

Återigen, stort tack för all hjälp vi fått och får!

Kram Dennis

Tanken var flyttat-klart-blogg... men... d...

Kategori: Barn & Familj

dsc_1594 (MMS)

Tanken var flyttat-klart-blogg... men... det får bli ett annat tillfälle.

Tomt :-)

Kategori: Barn & Familj

dsc_1593 (MMS)

Tomt :-)

Färdigmålat

Kategori: Barn & Familj

Två kvällar och väggarna har fått ny färg.
Sanna har varit väldigt flitig och gjort det riktigt fint i sitt rum.
I går hade hon hjälp av kompisen Alicia, i dag färdigställde hon på egen hand.
(Bild kommer!)

I dag gick också första släpkärran - fullastad från ett förråd med mängder av lådor, några bänkar, datorer m.m.
Under dagen har Anette kört blommor och blå Ikea-kassar fulla med kläder och annat.
Vi är i gång och trots att det bara är i början så känns det väldigt bra.

Imponerande insats av Sanna och fint blev det.
I morgon fortsätter vi körandet - bland annat flyttas alla tv-apparaterna över för installation på torsdag morgon.
"Vi är på gång..."

// Dennis

Fotboll fostrar

Kategori: Fotboll

Fotboll, eller som det också kallas "Det gröna fältets schack", är världens mest populära idrott.
Enligt Fifa (internationella fotbollsförbundet) spelar 240 miljoner människor fotboll regelbundet i 200 länder.
Fotbolls-VM tillsammans med Sommar-OS är vår planets två största idrottsevenemang - VM-finalen i fotboll 2006 som spelades i Tyskland beräknas ha setts av 750 miljoner tv-tittare.

Arkeologer har hittat spår i Kina av att det förmodligen spelades fotboll redan 300 år f.kr. Precis som i dag ska människor ha spelat i två lag, med två mål där nät varit uppsatt mellan två bambuträd och en boll gjord av läder fylld med fjädrar eller liknande.

Den första landskampen spelades i Glasgow, Skottland, den 30 november 1872 där Skottland och England spelade 0-0. Samma år spelades den första FA-cupfinalen i England, världens första fotbollsturnering. Wanderers FC besegrade Royal Engineers med matchens enda mål. År 1863 hade det engelska fotbollsförbundet FA (Football Association) bildats som det första förbundet i världen - fotbollen hade hittat sin vagga. Den första landskampen utanför de brittiska öarna spelades den 28 november 1885 i Newark, New Jersey, där Kanada på bortaplan besegrade USA med 1-0.
År 1885 var också året då FA godkände proffsspelare och säsongen 1888/1889 startade engelska ligan (som 1990 bytte namn till det nuvarande namnet Barclay's Premier League).

1930 spelades det första världsmästerskapet för herrar, i Uruguay med värdnationen som slutlig vinnare. 1991 i Kina spelades det första världsmästerskapet för damer och USA stod där som segrare. Redan 1982-1984 hade det första Europamästerskapet spelats genom ett kvalspel över lång tid - där Sverige (!) stod som slutsegrare.Miljontals människor världen över lever, lider, glädjes, firar, sörjer etc tillsammans med sitt favoritlag. Europa har en framstående position inom fotbollsmakten. Fifa och Uefa (europeiska fotbollsförbundet) har båda de största posterna i världsfotbollen och Fifa's president, Sepp Blatter, är europé från Schweiz. Sydamerika med Brasilien, Argentina och Uruguay skuggar de europeiska nationerna när det handlar om landskamper, bland annat har Brasilien vunnit fem VM-titlar - de flesta framstående sydamerikanska lirare spelar i någon av de stora proffsligorna i Europa.

Den största ligan?
Där är det såklart delad mening, det beror lite på vem man frågar.
Men tittar man på resultat så ligger VM-mästarna och EM-mästarna Spaniens La Liga riktigt bra till, mycket tack vare storlaget FC Barcelona, skuggade av Real Madrid. Men vi svenskar håller förmodligen fortfarande Premier League som etta. Kanske beror det på 1980-talets Tipsextra och det mediala intresse ligan får i vårt lilla putteland (som ändå producerar mänger av proffslirare ut i Europa). Allsvenskan är långt i från vad den har varit. Man jämför den svenska fotbollsligan Allsvenskan med ligan på Cypern - det säger en hel del.

Fotboll berör, fotboll är i många länder religion och oavsett vilken nivå man tittar på så är det alltid lika spännande att se vilket lag som skjuter bollen flest gånger i motståndarens mål.
"Någon sa att fotboll inte är så viktigt som att det gällde liv eller död, lyssna noga nu: fotboll är mycket viktigare än så", myntade den legendariske Liverpoolmanagern Bill Shankly i en tv-intervju 1981.

// Dennis

Äntligen husägare

Kategori: Barn & Familj

I dag, måndagen den 14 november 2011 klockan 13.45, höll vi nyckelknippan i vår ägo för första gången.


(nycklarna på bilden har
inget med huset att göra
)


Som vi har väntat på den här stunden!
Sanna inledde direkt under måndagen med att tillsammans med kompisen Alicia måla sitt rum - de var jätteduktiga och hade till och med påbörjat andra strykningen innan det fick bli kvällen.
Fru Johansson Hall körde grejer så det stod härliga till under hela eftermiddagen - ingen tid att spara på här inte.
Jag var på jobbet och självklart längtade jag hem till mitt första hus. Jag mellanlandade lite mellan jobbet och måndagskursen.
Efter kursen bar det givetvis av till huset igen.
Det är SÅ spännande det här.
Vi har köpt vår första gemensamma säng och på torsdag (?) hämtar vi sofforna på Ikea (två 3-sits-soffor)... det kommer bli så mysigt att jobba tillsammans för att skapa vårt hem, vårt hus.
Varje övrig kväll den här veckan kommer jag att köra grejer efter ett förutsagt schema - den logiska planeringen har vi haft tid att fundera kring.
Massor av tid.
I morgon tisdag blir det lådor, lådor, lådor... :)Nu ÄNTLIGEN får vi börja röra på oss med grejer till det nya boendet.
Noah, Lovisa, Hugo och Sanna får alla varsitt eget rum - bara det är stort!
Och jag får äntligen ett arbetsrum, som även kommer att fungera som bibliotek för filmer och musik.
Julgardinerna är precis i dagarna inköpta... vi kommer kunna rusta för julen redan nu... härliga känsla!Tur att jobbet är så roligt att dagarna går fort, för jag kommer längta hem ännu mer varje dag för att pyssla med något. Någon tavla upp där, några sladdar som ska fästas där, kratta löv/skotta snö... jag trodde det inte på det här viset men jag längtar verkligen efter att få hålla på.
Bara att få sätta upp tavlan, som vi köpte för snart en månad sedan, kommer vara magiskt.
I dag är jag husägare för första gången, Anette för andra gången - vi har fått nycklarna till vårt hus.
Det är ruskigt stort!

// Dennis

Minnesvärt! :-)

Kategori: Barn & Familj

dsc_1586 (MMS)

Minnesvärt! :-)

Glada praktikanter! Sanna och Alicia har u...

Kategori: Barn & Familj

dsc_1579 (MMS)

Glada praktikanter! Sanna och Alicia har under veckan haft praktik på Wayne's Coffee med gott omdöme till båda. Roligt!

Feber - jag har förmodligen feber

Kategori: Barn & Familj

Kan man ha "flyttfeber"?
Jag är väldigt nyfiken på det ordet för jag tror nämligen att jag har drabbats av "sjukdomen".
På dagarna är det fullt ös med jobbet, kidsen och planeringen inför det som komma skall. När allt lugnar ner sig, barnen sover, och man får chansen att använda de små hjärncellerna till annat tänk än grisar, bönder och annat som har med landsbygd att göra (vilket jag trivs bra med att tänka på under dagtid) - då smyger sig "flyttfebern" på.

Huvudets små börjar forma sig, först i ganska lugn takt men ganska snart i allt högre fart. Hjärnan går på högvarv och jag är övertygad om att möbleringen och annat i huset har gåtts igenom tusen gånger - varje ledig minut.
Och det är spännande hela vägen.
Det är en härlig känsla att vi om en vecka är i full gång med att forma vårt nya hem.
Vårt riktiga hem - om man kan säga så.

Bara en sådan sak att vi kommer att ha ett matsalsbord i vardagsrummet och ett matbord i köket.
Eller bara en sådan sak att vi vid flera tillfällen de senaste månaderna varit ute och kikat på soffor och möjligheter kring den biten.
Logistik är mitt ämne, jag älskar logiskt tänkande - bara jag hinner sitta med det.
Även om vi, jag och Anette, har ganska klart för oss hur vi vill att det kommer bli och se ut kommer vi i nästan allt komma till lägen för logiskt tänkande. Det gillar min fru också.

Jag ser också väldigt mycket fram emot att se hur Sanna kommer att forma sitt rum, granne med mitt kontor. Jag har hela tiden hört att hon har en klar bild om hur hon vill ha det - hoppas det blir så. Hon blir mer eller mindre först in i huset, då hon tillsammans med en kompis ska måla om rummet redan på måndag - samma dag som vi tilldelas nycklarna.

Jag är också väldigt nyfiken på hur det kommer att se ut i Lovisas, Hugos och Noahs respektive rum. Bara en sådan sak att Lovisa och Hugo för varsitt rum och slipper dela - vilket de gjorde länge tills det inte gick längre.
Den tanken om att alla fyra kidsen får varsitt rum, och vi också, gör mig väldigt glad. Familjen samlas igen och möjligheterna förändras till det bättre med mer eller mindre hundra procent.

Närheten och tillgängligheten till kompisar blir betydligt bättre och enklare för både Lovisa och Hugo. Särskilt glad över det blir jag när jag tänker på att det öppnar en helt ny värld för kidsen att kunna vara och leka med sina kompisar - och kanske främst skaffa fler.

Utformningen av kontoret kommer också att bli intressant. För mig väldigt intressant, då jag har egenintresse i det rummet. Självklart har jag tänkt mycket på det rummet men det var mer av den varan i ett tidigt skede, senare har det mer handlat om helheten.

Att höra min fru Anettes iver, framtidstro och glädje över att komma tillbaka till ett hus, som dessutom är placerat på Hammarö, är inspirerande. Hennes tankar, glädje och förväntan gör mig glad.
Om en vecka i dag börjar vår flyttvecka.

Ja, jag tror faktiskt att det finns något som kallas för "flyttfeber".
För det är det jag måste ha.

// Dennis

Sista matchen i detta hem

Kategori: Barn & Familj

I dag rapporterade jag Tingsryd-Leksand direkt på dt.se hemifrån.
Det brukar jag göra med jämna mellanrum.
Rapportera ishockey hemifrån alltså.
Den här matchen blev den sista i detta hem och det känns skönt.
När jag webbhockey-jobbar drabbar det familjen på ett sådant sätt att det bör inte störas något i närheten av tv:n. Drabbar och drabbar, när jag hockeyjobbar brukar Anette ta med sig hund och kids hem till sina föräldrar - så det blir en win-win-situation för alla parter.
Från och med nästa tv-match som jag jobbar med hemifrån blir från kontoret i huset.
I nya bostaden - vårt hus.
Det är spännande.
Och ingen kommer jag att störa - det är bra.
Och vi tjänar pengar.
På onsdag (9/11) rapporterar jag direkt på samma webb live från Nobelhallen i Karlskoga, då Bofors tar emot Mora (klockan 19).

         

// Dennis

Det kommer mera...

Kategori: Barn & Familj

... som Martin Timell och Arne Hegerfors sa.
Vi har inte glömt bort bloggen, bara prioriterat lite annorlunda för tillfället.
Hem, jobb och flytt tar den mesta tiden och det är ju så himla nära en flytt nu.
Om drygt en vecka får vi nycklarna till huset - eller ja, får och får... vi betalar ju en slant för dem.
Hur det går för Noah och de andra barnen är det bäst att Anette skriver om - hon träffar dem mer än vad jag gör (men så blir det ju).
Och hon kommer att skriva.
Noah har en utvecklingskurva som pekar spikrakt uppåt, men jag tror inte att det blir det första hon skriver om.
Vänta så får du se.

Sköt om dig! Vi hörs snart mer frekvent igen...

// Dennis