Fam Johansson-Hall-Rosendahl

Härligt intensiv helg

Kategori: Barn & Familj

Vilken helg!
Den inleddes på lördagsförmiddagen då jag och Anette tig med Hugo, Lovisa och Noah till badhuset och därefter till McDonalds.
Anette hade på morgon fått reda på att hon vunnit en rimtävling med ett julbord på Möruddens Restaurang värt 395:-/person.
Lyckan var upplyftande!
Efter McDonalds släppte Anette och barnen av mig inne i stan.
På Tables samlades ett 50-tal värmländska Liverpoolsupportrar för att tillsammans bevittna det heta Merseysidederbyt mot lokalkonkurrenten Everton. Efter en fantastisk match på Goodison Park blev det delad pott, 3-3.
På kvällen kom svärmor över till oss för att först skjutsa Anette och mig till Mörudden och sedan åka hem till oss och se efter kidsen - medan vi fick chansen att under två julmagiska timmar vara tillsammans, äta ett fantastiskt julbord (kan rekommenderas då vi båda tyckte att det var det mest kompletta och välsmakande julbord vi ätit) och dela en flaska rött.
Under söndagen hade jag för tredje året i rad hand om mikrofonen under A-finalerna i Hellton Cup. Mellan 12-18 blev det nio finaler och en träningsmatch med tävlingskaraktär.
Både Lovisa och Hugo följde med mig till Sundsta - Anette, Sanna och Noah kom även de till sporthallen och var där cirka tre timmar, kul!
Väl hemma bjöd frun på underbar "frukostmiddag" (det första jag åt i matväg under dagen) innan jag satte mig med ett reportage som skulle skickas in.
Sist men inte minst fick vi njuta av det tionde och sista avsnittet på säsong två av "Bron".
Intensiv men härlig helg med andra ord!

// Dennis

Vad händer nu?

Kategori: Barn & Familj

Vi har skaffat fler fiskar. Bland annat några galningar som ser ut som tigerkrokodiler. Dessa monster ska göra rent akvariumet från den snigelinvasionen som vi drabbades av för att jag inte sköljde ur växterna tillräckligt bra när vi skaffade vattenlådan för ett par månader sedan.
Efter två dagar är det knappt några sniglar kvar - swoop sa det så hade de tre monstren gjort sitt arbete. Nu är det istället risk för att de tar tetrorna - men det valet fick vi göra... det var tusentals (?) sniglar i akvariumet.
Sen har vi en ny firre som Lovisa döpte till Lilla Gubben för den var vit med svarta prickar precis som Pippis häst. En helvit i samma ras fick namnet Vitplutten. Sen åkte det med några andra firrar också - så nu står Noah med näsan mot glaset och letar efter Lillfisken och studerar fiskar.
 
Han kommer som det ser ut nu bli fiskeintresserad, bilintresserad eller operasångare.
Sporterna kan jag nog glömma även om han kickar lite boll ibland, men det gör han mest när han är arg.
Just det ja, han kan bli apa på Skansen också, han klättrar överallt.
 
November är en tung månad, det är oxveckor hela tiden och det går ganska trögt för tillfället att skriva alla reportage jag ska få ner vecka ut och vecka in. Men det går...
På söndag är jag speaker på finalerna i Hellton Cup - jag tror det blir tredje raka året i den rollen och det är alltid lika roligt med ungdomsidrott. Finalerna spelas i Sundsta mellan klockan 12-18.
Handboll är en rolig sport att vara speaker i då det händer nått mest hela tiden, i synnerhet i damallsvenskan - och hittills har det varit jämna och ruggigt spännande matcher.
Fotbollsspeaker är lika roligt, jag längtar redan efter Superettan och Elitettan 2014 - då både QBIK och Degerfors deklarerat att de vill fortsätta att använda sig av mina tjänster.
Men det har dykt upp lite konkurrens, som jag inte kommer ta så länge Degerfors vill ha mig på anrika Stora Valla.
Jag trivs som bäst i sportmiljön där jag känner mig behövd och att folk är nöjda med mitt arbete.
 
Nu har smygarbetet med Livsglädjemässan kommit i gång. Utställare har redan bokat platser och föreläsare hör av sig och vill sälja in sig (läs: vill att jag ska betala och hyra in dem).
Den 2-3 december kommer jag få svar från ett toppnamn som föreläsare - och kommer hon blir det ganska enkelt med det andra som ska planeras.
Jag tittar också på vårmöjligheter i en annan värmländsk kommun, samt hos en ort i Dalarna. Livsglädjemässan kan bli något riktigt stort, bara jag vill och får den hjälp och spons jag behöver.
Jag tror stenhårt på konceptet - hoppas det finns fler som gör detsamma.
 
Den 27-30 december spelas IF Kil Cup.
Lottningen sker under inspelning måndagen den 2 december klockan 12.
Därefter gör jag klart spelscheman under två-tre sena kvällar.
 
I dag har Ikea julbordspremiär - enligt en affisch de satt upp serveras maten från klockan 13.
 
Petra Mede blev årets julvärd.
Vad är så speciellt med henne?
 
En återföreningskonsert med ABBA pratas det om till nästa år, då Waterloosegern firar 40 år. Fältskog som varit en nejtös tidigare öppnar för det, Andersson säger i dag nej... om det blir en konsert ska jag dit - så är det bara.
 
Det var lite om nu det...
 
// Dennis

Utveckling

Kategori: Barn & Familj

Noah utvecklas i raketfart. Orden bubblar ur honom och den egna viljan är minst sagt stark. Vi har nog fått en turbotrut till. 
 
Under en förkylning under hösten fick han en blåsa i munnen och tutten gjorde ont, jag reagerade som en kobra och for runt i huset och samlade ihop alla nappar. Gäller att passa på. Så på bara ett par dagar var tutten avvänjd, gick ju galet smidigt och han förstod inte ens själv att han slutat med nappen. 
 
Kändes lite sorgligt att inte få göra en ritual runt avslutet som med de andra, men för Noah var det här bäst. Det kommer nån fråga ibland. "Var tog min tutte vägen?" 
 
Det kommer de underbaraste kommentarerna från den lilla mannen. I takt med att viljan blir starkare blir även våra tillsägelser fler. Då brukar jag med irriterat tonläge säga "Noah Johansson!" Nu när han blir irriterad på mig, spänner han ögonen i mig och säger "Mamma Andersson!" Höll på att bryta ihop av skratt när jag hörde det första gången. 
 
För någon dag sedan dog en fisk för oss och Dennis förklarade att fisken hade dött. Med en röst fylld av glädje börjar han sjunga "ja må du leva, jaa må du leva...!" Vi fick oss ett gott skratt då med. 
 

// Anette