Fam Johansson-Hall-Rosendahl

Fiasko och nederlag

Kategori: Barn & Familj

Nu har jag analyserat mässan som hölls i östra Värmland den 18-19 oktober.
Jag har läst analysen från utställarna som lämnats in och från min fru Anette, som var snäll och gjorde en analys ifrån sitt perspektiv. Min egen analys har inte skrivits ner ännu men den är färdig inne i mig.
Nästa vecka ska jag betala samtliga fakturor som ligger och väntar efter mässan - därefter är den mässan helt avklarad.
 
Att mässan slutade i ett stort nederlag kunde alla som var på plats intyga. De östvärmländska invånarna men Storforsborna i synnerhet svek. Hade det inte varit modevisning och barndans hade det inte varit så många besökare att räkna in - så eftersom den publiken bara kom för eventen känns det fel att räkna in dem.
Nästan ingen vuxen tog tillfället i akt och tog ett varv på mässan - de kom, såg och gick.
Jättetråkigt.
Storsatsningen på konsert och stand-up gick inte heller hem i Storfors. Jag ska vara ärlig och avslöja att det var 25 betalande på konserten och cirka 70 betalande på stand-up - på tok för lite.
Den satsningen var ett fiasko.
 
Jag gjorde ett nytt fiasko, ett nytt nederlag som verkligen känns hela vägen in i själen. Konceptet är enligt utställarna det rätta - men besökarna uteblir - och jag vet inte varför.
En utställare som varit i mässbranschen som just utställare i över 15 år sa till mig: "Detta var den bästa mässa jag varit på sett till service och mottagande - jag har aldrig varit med om bättre på de 15 år som jag rest runt i landet".
Med sådana ord i ryggen borde man känna sig stolt, men...
... om det nu var så bra - varför kom inte publiken/besökarna då - den här gången heller (jag relaterar till Skoghall i oktober 2013)?
 
Storfors vill att jag ska satsa ett år till och de tror att det beror mycket på att invånarna inte visste vad det var och att det kanske beror på en extern arrangör som kommer utifrån.
Skulle det vara annorlunda nästa år?
Jag har ju knappast flyttat till Storfors och folk var ju inte där, så hur ska de då veta mer om mässan nästa år.
Visst mun till mun-metoden är bra - men så bra?
Jag är fortfarande osäker när det gäller Värmland.
 
Däremot är jag säker på att någon storsatsning blir det inte. Katrineholm, Borlänge, Göteborg, Falköping och Landskrona kommer att få vänta på att få livsglädje till sig - under 2015 blir det inte, det står jag fast vid.
Och jag är som sagt högst osäker på om jag törs genomföra ett event till i Storfors - det hade varit enklare om invånarna gjort sitt och kommit.
 
Företaget kommer inte att läggas ner, men verksamheten i stort kommer att läggas vilande. Flaggskeppet med mässan tar semester minst under 2015, med reservation för en liten satsning i Storfors på hösten.
Nu kommer jag satsa mer på det jag försummat genom att arbeta så mycket... tiden med mina barn och min fru. Jag kommer också arbeta med mig själv och min kommande abstinens över att få arbeta med projekt, samt göra ett allvarligt försök med att få kontroll på min diabetes.
 
Han på bilderna nedan är en av de som ger mig kraft, energi och kärlek - honom vill jag tillbringa mer tid med.
För honom är det okej att göra fiasko, för han älskar sin pappa ändå.
 
Noah visar stolt upp sin Liverpoolvattenflaska för sina gruppkamrater på förskolan.
 
Vad konstigt att pappa var med på utflykten den här gången.
 
// Dennis

I dag grät jag för fem år sedan

Kategori: Fotboll

I DAG FÖR EXAKT FEM ÅR sedan stod jag på Anfield för första gången i mitt liv. Det var söndagen den 25 oktober 2009 och Liverpool hade uppförsbacke. Rafa Benitez hängde löst och allt annat än seger mot största rivalen Manchester United var oacceptabelt.

Sedan mitten av 1980-talet hade jag längtat efter Anfield och efter att få sjunga med i You'll never walk alone.

Jag hade aldrig kunnat föreställa mig hur det egentligen var att vara på plats - speciellt inte i detta pressade läge för mitt Liverpool öga mot öga mot Man Utd.

You'll never walk alone var denna dag mäktigare än vanligt och det brast för mig - det var så oerhört stort att vara där.

0-0 slutade första halvlek men i andra akten hände det saker. Torres spelades fram i den 65:e som ryckte ifrån Ferdinand och dunkade upp 1-0 i nättaket bakom van der Saar. Anfield exploderade, jag likaså - jäklar vilket målvrål som ekade över Liverpool.

Man Utd tryckte på för ett kvitteringsmål och hade även ett avslut i underkant av Reinas ribba. Alla ville att domaren skulle blåsa av matchen - men tiden gick.

N'Gog frispelades i den 96:e minuten och rullade kallt in 2-0-målet framför The Kop - Pepe Reina tog en 90-meterslöpning och var först framme hos fransmannen - Anfield var i extas och när jag såg matchen hemma i efterhand hade kommentatorn ropat ut att det varit den mest euforiska stämning han någonsin sett på en idrottsarena - och jag var där - för första gången.

Det fanns det till och med bildbevis för i TV.

Jag glömmer aldrig den 25 oktober 2009 - det gör nog inte N'Gog heller!

// Dennis

Fotbollen läggs på hyllan

Kategori: Barn & Familj

I morgon avslutas helt den svenska fotbollssäsongen för min del. Degerfors IF kan med tre poäng definitivt säkra nytt kontrakt för spel i Superettan även nästa säsong - samtidigt som motståndarlaget Husqvarna är i sprängande behov av en seger för att inte åka ur serien.
Det är upplagt för en spännande match på Stora Valla, matchstart klockan 14.00.
 
När slutsignalen ljuder avslutas min femte säsong som förstespeaker i den anrika föreningen. Min debut gjorde jag på Behrn Arena i Örebro dit hemmapremiären mot Örgryte flyttades den 16 april 2010.
Att få vara speaker i denna mytomspunna bruksförening är ett hedersuppdrag - det finaste uppdrag man kan ha i Värmland.
Tveklöst.
 
 
För Karlstadsklubben QBIK blev det i år den elfte säsongen. Här har det varvats mellan Damallsvenskan och Elitettan (tidigare även Söderettan, innan serien döptes om till Elitettan). Min debut gjorde jag på Tingvalla IP när ett starkt hemmalag krossade Astrio med 10-0 den 10 juli 2004 (bara månader innan min dotter Lovisa föddes).
Utan tvekan klarade sig i år QBIK kvar i Sveriges näst högsta serien inför 2015.
 
Nu när fotbollen nu läggs på hyllan tar handbollssäsongen vid. Damallsvenskan har redan spelat några omgångar och jag har missat Helltons två första hemmamatcher - men från nästa match i Sundsta sporthall ska jag finnas på plats (1 nov klockan 15: Hellton-Kärra).
 
Redan nu har jag avsagt mig ett annat (än ovanstående) uppdrag inom fotbollen - så vi får se vad det blir inför 2015.
Vill Degerfors och QBIK ha mig kvar som speaker? Kanske dyker ytterligare klubbar upp i bilden?
Ja, det är min silly season det.
Hur blir det inför 2015?
 
Hur ser Allt ut inför 2015? Det är oerhört stora frågetecken kring nästa år som cirkulerar i mitt huvud.
Lite synd är det att man faktiskt är utbytbar, det vore enklare om man var oumbärlig - på alla plan.
 
Men jag är ganska bra på att skriva i metaforer samtidigt som jag berättar fakta.
Eller hur?
 
// Dennis

Troligen sista gången

Kategori: Arbete

Den andra upplagan av Livsglädjemässan är genomförd.
Det skedde den gångna helgen Storfors.
Utan hjälp från min fru, Hugo, Lovisa, Sanna, mormor, morfar, farmor och farfar hade det inte gått att genomföra mässan alls. Era insatser är ovärderliga på olika sätt - STORT TACK.
 
Årets ros går till: min fru, Hugo, Lovisa, Sanna, mormor,
morfar, farmor och farfar.
 
Livsglädjemässan 2014 kan ha varit den sista Livsglädjemässan.
En jättesatsning som förmodligen hade nått sin topp om ytterligare 1-3 år läggs förmodligen vilande.
Varför?
Det vill jag inte gå in på eftersom detta är ett offentligt forum.
 
Helgens härligaste uttryck: "glädjekortslutning"
Detta ord och en tiopoängare i betyg trots den otroligt dåliga publiksiffran under konserten.
Att få se människor så glada och veta att det är på grund av mig de befinner sig där de gör i just det ögonblicket är en mycket häftig känsla.
En känsla som slår de flesta plånböcker i världen och det är just det Livsglädjemässan står eller har stått för - lyfta glädjen till ytan.
 
Att få se Hugo ränna runt och bli kompis med alla utställare är en annan del av Livsglädjemässan. För Hugo såg det ut som det var den roligaste helgen på mycket länge och han lyfte mässan med sitt positiva sätt.
Uppskattningen från utställarna över det kaffe och de uppdukade bakverken går inte heller att beskriva - många pratade om att de aldrig tidigare varit på en mässa som utställare och fått så bra bemötande.
"Jag har varit på mässor i över 15 år och har aldrig varit med om ett sådant här bra bemötande, aldrig!"
 
Det är ju också ett betyg som måste rankas väldigt högt.
 
Men allt har ett slut - även om jag kan tycka att det är för tidigt i många fall.
Årets upplaga av Livsglädjemässan var troligen den sista.
Det blev två mässor vid namnet Livsglädjemässan.
 
Både Hammarö Media och Livsglädjemässan är registrerade hos Bolagsverket - vad som händer nu vet jag inte.
Jag ska börja med att torka en tår... analysera lite till... och har man tur kommer det en morgondag.
// Dennis

Tack!

Kategori: Barn & FamiljLivsglädje under Livsglädjemässan

Kategori: Arbete

Vi är mitt i vecka 42 och året är 2014.
Överallt i världen är det elände, elände, elände och detta rapporteras dagligen, timme efter timme, från våra nyhetskanaler på tv och radio.
ISIS, ebola och svält är bara några tunga saker det hela tiden sänds inslag ifrån. Men elände även på lägre nivå, men ack så jobbigt för de inblandade, som till exempel alla dödsolyckor som den senaste tiden inträffat på E18 vid Sörmon.
Hemskheter, hemskheter, hemskheter...
Andra mår psykiskt mycket dåligt och springer dagligen hos psykolog, terapeuter och andra som kan bidra till bättre hälsa.
Var är vi i tiden egentligen?
För visst är det så att sämhället inte alltid har sett ut så här?
Eller har det gjort det?
 
Livsglädje.
Livsglädje.
Livsglädje.
Synonymer till ordet livsglädje finns det bara ett ord av: livslust.
När man googlar ordet livsglädje och ställer frågan vad det betyder kommer det upp tusentals artiklar där folk från hela landet och inom alla yrkeskategorier och åldrar försöker sig på att förklara.
Men.
Jag tror att det är helt individuellt var i sammanhanget man sätter in ordet livsglädje.
Testa själv: Vad är livsglädje för dig?
 
Igår fick jag en aha-upplevelse av en helt självklar sak som man inte går och tänker på dagligen, för det bara är så. Jag har tio fingrar och lika många tår, jag kan se och höra, jag har två ben och två armar, jag har tak över huvudet, mat finns så det räcker och jag lyfter upp en liten kran så har jag rinnande vatten.
Det skulle vara livsglädje för oerhört många människor på vår jord om de hade det lika bra som jag.
För många anses detta vara självklara saker, men när jag sätter mig ner och fördjupar mig i tanken är det ingen självklarhet. Inte ens i Sverige, Värmland eller på Hammarö. Alla har det inte lika bra som jag har det. Eller som kanske du har det.
Dessutom har jag en underbar fru, jag har två egna barn och två härliga bonusbarn, jag bor i hus och jag och hustrun har varsin bil.
Jag har det jävligt bra helt enkelt (på ren svenska).
 
Jag har också en gåva.
En stark gåva.
Jag kan arbeta.
Den förmågan har jag och jag har inte bara ett jobb, jag har flera bollar i luften.
Ett stort privilegium.
Och detta kommer jag dela med mig av under kommande helg, när jag sätter upp Livsglädjemässan i Storfors kulturhus. Bakom arrangemanget står min enskilda firma Hammarö Media, men det är ju jag det.
Under dagarna två, 18-19 oktober, kommer folk gratis att få möjligheten att träffa massor av spännande personer som står som utställare och kommer dela med sig av sina erfarenheter för att sprida glädje. Jag har även, med stolthet, lyckats få ihop ett scenprogram av absolut yttersta svenska elitklass - det blir konsert och stand-up (se även bilderna nedan), seminarier, föreläsningar, modevisning och dansuppvisning.
 
Det är en mäktig känsla som sprider sig i min kropp och min själ när jag får frågan:
"Kommer ni sälja biljetter till The Compleatles under mässan, för vi tycker det är krångligt att skriva ut biljetter via ticnet."
- Ja, överblivna biljetter kommer vi sälja slut på under lördagen, svarade jag.
"Bra det, för vi är ett gäng på cirka 13 personer som inför detta anordnat en återträff där vi ska äta en bit mat, förfesta lite och sen gå på konserten. Det var cirka 20 år sedan vi sågs allihop."
 
DET är livsglädje för mig. Det är ett bevis på att jag lyckats med Livsglädjemässan, jag har med hjälp av mässan skapat glädje hos andra människor - det är det jag jobbar för och nu fick jag kvittot redan före mässan ens öppnat.
Nästan så man blir tårögd... 20 år sedan de träffas och tack vare att jag ordnar med Beatlesfest ses vännerna igen.
Häftigt!
 
Hoppas du också hittar till Livsglädjemässan i Storfors kulturhus i helgen - vi hoppas på fullt hus.
Öppettider:
Lördagen den 18 okt: 10-17 (19 startar The Compleatles och baren öppnar redan klockan 18)
Söndagen den 19 okt: 10-15
 
Läs mer om Livsglädjemässan: HÄR.
 
Väl mött!
 
// Dennis
 
 

Gameday in Liverpool

Kategori: Fotboll

LIVERPOOL-West Bromwich 2-1 (1-0)
Datum: Lördagen den 4 oktober 2014
Klockan: 16.00 (15.00 lokal tid)
Arena: Anfield (mitt andra hem)
Bäst: Jublet när Jordan Henderson tryckte dit segermålet.
Näst bäst: "You'll never walk alone" inför matchstart (givetvis har jag de minuterna inspelade på mobilen).
Bilderna: Liten beskrivning av min lördag i min andra hemstad, Liverpool.

Bill Paisley gate utanför The Kop före matchstart. Stämningen är magisk. Måste upplevas.

Varför fotografera en trappa, undrar du... svaret är enkelt, detta är de första trappstegen som tar dig upp till världens mest klassiska läktarsektion - THE KOP, eller som sektionen även kallas "The Yellow Mountain".

Uppvärmning inför matchen på Anfield gör att adrenalinet pumpas ut i kroppen och man blir både lycklig och galen på samma gång, som sagt... måste upplevas.

Andra matchen för min del sedd från The Kop - större än så blir det inte i fotbollsvärlden. Skitmatch på planen, spännande och oerhört frustrerande från läktaren. Men tre oerhört sköna och viktiga poäng efter 2-1 mot West Bromwich, mål av Lalana och Henderson. Otrolig lättnad vid slutsignalen.

Klassisk flagga vandrar över The Kop samtidigt som Liverpoolspelarna kör kvicka fötter som uppvärmning.

Nerv. Hela matchen, varje sekund. Målchans = ALLA reser sig upp i en stor våg och man kan ta på förhoppningarna om att få skrika ut sin glädje över att The Reds gör ett mål.
Jublet efter Hendersons 2-1-mål var häftigt, även för öronen. Som sagt, det går inte att beskriva med ord, det Måste upplevas på plats, på Anfield i Liverpool!

På slutsignalen taget foto. Siffrorna är det viktiga i fotot.

Duktiga musiker med gitarrklinkande, när Here comes the sun lirades gick jag ut från den irländska puben och ringde hem.

Vänd kortet till grönt och du serveras omgående nytt kött, i många olika former och smaker.

Grillad ananas, bland det godaste jag smakat.

Bem Brazil, lägg namnet på minnet för där vill du äta.

Nattliv, överallt nattliv. Liverpool är en av Storbritanniens festgladaste städer (sägs det).

Intill Mersey River hänger det kvar, hänglåset som hängdes upp i våras - en nyckel i vattnet och en i säkert förvar hemma i Värmland.

// Dennis

Liverpool - jag kommer hem

Kategori: Barn & Familj

I morgon ska jag vara på Anfield och klassiska The Kop för att skrika fram Liverpool till seger mot West Bromwich.
Jag har varit fler gånger på Anfield än jag varit på Friends i Stockholm, som jag hittills aldrig besökt.
Min kropp och mini tankar går på högvarv och jag försöker komma ner i varv - men det är svårt.
Mentalt är jag definitivt inte på väg till Liverpool i dag, utan någon helt annan stans.
Hoppas det blir bättre när jag får andas brittisk luft och känna fötterna på Liverpools gator - för jag behöver det här.
Snart lyfter vi från Rygge i Norge, jag och en massa United-fans - för planet landar ju i Manchester och på söndag spelas det hemmamatch mot Everton.
Jag, jag intar Anfield jag - det borde vara en grymt skön känsla... det kanske blir... om några timmar.

// Dennis