Fam Johansson-Hall-Rosendahl

I dag kom tårarna

Kategori: Fotboll

Söndagen den 30 mars 2014 - dagen då Liverpool tog över förstaplatsen i Premier League (se text-tv 336).
Tottenham hade aldrig en chans - vi krossade dem med 4-0 i vår hemmaborg, our chursch, Anfield.
Det finns så många intryck man kan berätta om efter en matchdag - men jag låter The Coach Brendan Rodgers få sammanfatta istället: "fansen var fantastiska, aldrig tidigare under min tid som manager i Liverpool har jag upplevt en sådan stämning!"

// Dennis

Ps. Bilder och mer text kommer... när vi kommit hem.
Ps 2. Vi bytte hotell i dag, till ett fräschare men bullrigt hotell. Trafik hela natten och discodunk till mycket sena natten.

The Cavern Club

Kategori: Barn & Familj

I går, dagen efter match 1, gick vi en egen marsch. Garanterat bra mycket mer än en mil blev det i de otränade (mina) fötterna och benen. Vi hann se mycket, men allt går vi inte in på här - måste spara lite och berätta senare.
Men... minns ni Paul McCartney's härliga "Ferry cross the Mersey"?
DEN färjeturen gjorde vi - och därmed såg vi Liverpool från en annan vinkel samtidigt som vi fick massor av historia berättat för oss.
Utanför Albert Dock inledde jag ett samtal med en äldre man som satt med en käpp på en parkbänk och kikade ut över Mersey River. Mannen visade sig ha arbetat på Albert Dock sedan sent 1950-tal och det var just Albert Dock's historia jag var nyfiken på.
Det visade sig också att han satt där för att han var ledsen över de förändringar som skett - en gång i tiden fanns det 26 000 som dockade och arbetade där, nu var siffran nere kring tjugo personer.
En man med en mycket spännande historia - han bar med sig ett bevis som visade vem han tidigare var, där fanns också ett vackert gammalt foto på honom och hans hustru som nygifta. Nu hade hon varit död i tre år och han sörjde henne massor, det märktes tydligt.
Och vem vet kanske sittar han där än i dag, på sin parkbänk och ser ut över Mersey River och minns tillbaka i tiden, på den tiden han och 26 000 andra arbetade på och kring Albert Dock.

Anette tog yrkesrollen, eller turistrollen - vilket man vill, och knäppte många fina bilder under vår tur på klassiska Mersey Ferrie.

Torsdagskvällen gick i festandes tecken på världsomspännande och The Beatles-klassiska Cavern Club.
För cirka 1,5 år sedan spelade coverbandet och The Beatles-kopiorna "The Mersey Beatles" i Sundstaaulan, denna kväll var Liverpoolkillarna på sin absoluta hemmaplan och sina föregångares genombrottscen.
Vi besökte Cavern Club redan under förmiddagen samma dag och det var då jag upptäckte att "The Mersey Beatles" (fantastiskt duktigt coverband, känns nästan original) skulle spela samma kväll - då var valet lätt för oss.
Mäktig känsla att kliva ner för alla trapporna till så klassisk musikmark och där sitter The Beatles-musiken i väggarna.
Vi med numera.


I dag tillbringade vi cirka 3,5 timme inne i Anfields Liverpoolshop. Och ändå hann vi inte med att klämma och känna på alla LFC-prylar/kläder. Vi bokade också både stadiumtour och LFC-museum tills på måndag kl. 14 (svensk tid).

Spelartunnel tapetserad med klassiska matchprogram inne på Anfieldshopen. Sterling och Coutino (i papp) mötte upp.


Paradis för Liverpoolälskare världen över.

We love Liverpool!

// Dennis

Inga tårar under YNWA

Kategori: Barn & Familj

Efter 26 mars 2014:

Ni skulle ha sett barnet i Anette när vi satt i taxin och närmade oss Anfield. Här har vi varit på arenaområdet i max två minuter och vi ser Anette med klassiska The Kop i bakgrunden - det märktes tydligt att Anette tyckte det var häftigt att vara på plats - en ny äkta supporter föddes (kanske). :-)

Inte samma känsla som 2009 att få komma hem, men vad helt rätt... Anfield är (också) hemma för mig. :-)


Vår plats på Anfield var inte optimal men som granne till The Kop kändes inte platsen lika dålig - när sången tog fart var det en mäktig känsla. Ni som känner Anette får lära känna henne igen - hon sjöng högst av alla, Anfields egen lilla vikingahuligan. :-)

Nervpärs! Men vi höll undan och vann med 2-1.

Taggad under flygresan! :-)

// Dennis direkt från Liverpool

Ps. Under dagen togs cirka 200 bilder, vi bjuder inte på alla nu. :-)

Drömresa #2 har startat

Kategori: Fotboll

I kväll ser vi Liverpool-Sunderland på Anfield. 😃

Resan startade 07.44 i morse och vid 11 var vi på plats vid flygplatsen i Rygge.
Ryanairplanet mot Manchester lyfter 14.35 och beräknas vara framme 15.40 (engelsk tid, en timme bakom Sverige).
Väl på engelsk mark väntar en förbeställd taxi på oss - som så snabbt som möjligt ska ta oss timmens restid till hotellet i Liverpool.
Incheckning i 2,7 sekunder och sedan i ilfart till området kring Anfield för att sluta upp i fansens uppladdning inför matchen med stort M.
Anette känns oerhört matchladdad 😃


Andra behöver inte ladda så mycket. 😃

På söndag ser vi match 2 denna resa, Liverpool-Tottenham.
Innan den matchen hinner vi med några vattenhål - till exempel The Cavern Club.


// Dennis
(2014-03-26 12:01)

Inför helgens handbollscup

Kategori: Barn & Familj

På lördag, 15 mars, avslutar Lovisa sin handbollssäsong (?) med en cup i sporthallen i Forshaga.
Sporthallen ligger granne med kyrkan.
 
Lovisa spelar i Hammarö 2 enligt följande spelschema:
09.15 Kristinehamn - Hammarö 2
09.45 Skåre 1 - Hammarö 2
10.15 Brukspôjkera - Hammarö 2
10.45 Kil - Hammarö 2
 
Därefter avgör grupplaceringen i ovanstående grundspel hur de nästkommande tre matcherna spelas.
De matcherna startar 12.30 och avslutas senast 14.30.
 
Undertecknad kommer vara med fram till klockan 13.30, då jag måste bege mig till Sundsta för speakeruppdrag i damallsvenskan (15.00 Hellton-Tyresö).
Då följer medföljande i familjen troligen med mig och Lovisa kommer då få tjuts av någon annan förälder alternativt farmor/farfar direkt till Sundsta - detta för att Lovisa gärna vill vara med och se den matchen.
 
På torsdag i nästa vecka har hennes fotbollslag upptaktsmöte och förmodligen startar fotbollssäsongen direkt efter det - en säsong hon ser fram emot.
 
 
 
// Dennis

Våren är på vägen

Kategori: Barn & Familj

I onsdags var det dags för det årliga besöket på Astrid Lindgren barnsjukhus i Solna. Det blev blev både positiva och mindre positiva besked. Den här gången var det bara två läkare från början, rummet kändes tomt utan hela gänget. Det var rätt skönt. Efter en stund tillkallades ännu en läkare och efter ännu en undersökning kom de fram till en bra plan angående operationerna. I vår kör vi den första operationen och om ett år, nästa. Hugo var supernöjd att det äntligen är något på gång, för nu är inte värken nådig. 
Han fick ta prover också som senare visade att han har lite dåligt skelett. Så medicinering och en bentäthetsröntgen väntar nu. 
Inte harig den här killen, skrattade när proverna togs.
 
Sen måste jag ju uppmärksamma den där lilla vi har. Kan säga att det är mycket härligt som kommer ur den munnen nu. 
När jag klädde mig härom dagen stod han och tittade på mig. "Är det f'nåt?"
Det är en klänning svarar jag. "Noah ha klänning?"
Nej svarar jag, det är bara tjejer som har klänning. Du är en pojke. "Nej mamma... Noah är Noah!" 
Smart kille! 
Vi gjorde ett bejublat besök på badhuset för ett tag sen också. Efter att ha jagat Noah halvnaken i receptionen och gjort värsta vurpan, kunde jag lämna eländet bakom mig, med ett något större magsår och lite tilltufsad värdighet.

Idag tog vi första cykelturen för året. Han kommer cykla ifrån mig i år, skit också. 
//Anette