Fam Johansson-Hall-Rosendahl

Kvartsfinal tidigt i söndagsottan

Kategori: Övrig Sport

Första dagens spel i Hellton Cup blev en tuff dag, med tre raka förluster. Det mest positiva var ändå försvarsspelet som bitvis var bättre och hårdare än det någonsin varit tidigare.
Det bådar gott inför B-slutspelet som spelas under söndagen med första matchen i ottan - då gäller det att tjejerna är vakna och på tå om det ska bli vidare spel. Nu är det endast utslagsmatcher kvar.

Lördag 28 nov. Grupp C CF:2
08.25 Hammarö Vit-Hanviken
1-6 (1-2) (Lovisa mv 2:a halvlek)
11.20 Hammarö Vit-Torslanda Röd
2-9 (1-5)
14.15 Hammarö Vit-Jar Håndball 1 (Nor) 
2-9 (1-3) (Lovisa 1 mål)

Under kvällen gick laget tillsammans på bio - riktigt kulig och mysig uppladdning inför söndagens B-slutspel (dit båda Hammarölagen tog sig):

Söndag 29 nov.
Kvartsfinaler B-slutspel
08.00 Hammarö Vit-Trollhättan (Klubbhuset, Tingvallahallarna)
08.25 Hammarö Blå-Jar Håndball 1 (Nor) (Colorama, Tingvallahallarna)

Vid kvartsfinalsegrar:
Vit spelar kl. 12.30 (Stavdal)
Blå spelar kl. 12.25 (Colorama)
Finalen i B-slutspel:
14.00 (Colorama)

Går Lovisas lag vidare från sin kvartsfinal kommer jag tyvärr att missa resten av matcherna.
Mitt uppdrag som A-finalspeaker startar 12.50 (min samling 90 min före, har jag själv bestämt). Sen väntar tio raka A-finaler som speaker för min del, cirka sex raka timmar.
Både kul och jobbigt, men jag är redo. 😃
Här var Lovisa steget efter en Hanvikenspelare.

// Dennis

Handbollsfest - Lovisas första Hellton Cup

Kategori: Barn & Familj

Kommande helg är det återigen dags för en hel del handboll när Lovisa och hennes lagkompisar ska spela den 25:e upplagan av Hellton Cup.
Under lördagen spelas det inledande gruppspelet för FC:2 (C-flickor 2 födda 2004) i Tingvallahallarna vid Tingvalla Isstadion - därefter kan det bli fler matcher samma dag. Det blir definitivt fler matcher under söndagen, oavsett hur gruppspelet slutar. Men vilka tider, arenor och motstånd går inte att säga förrän efter gruppspelet.
 
Så spelas gruppspelet för IFK Hammarö F 04 lördagen den 28 november:
08.25 Hammarö Vit-Hanviken (Arena: Klubbhuset)
11.20 Hammarö Vit-Torslanda Röd (Arena: Colorama)
14.15 Hammarö Vit-Jar Håndball 1 (Norge) (Arena: Colorama)
 
Även undertecknad kommer vara igång under helgen, som speaker på samtliga A-slutspelsfinaler. Dessa spelas i Sundsta Sporthall under söndagen den 29 november mellan 12.20-19.00 - sammanlagt har jag tio raka finaler att snacka mig igenom detta det sjätte raka året som finalspeaker. Går Lovisas lag till A-slutspelsfinal så spelas den klockan 17.35.
 
   
 
 
// Dennis

Simning och mästerskap

Kategori: Barn & Familj

I går, måndagen den 16 november, genomförde Noah sitt första simtag, eller snarare plaskande, i simskolan. Detta hände på Sätterstrands badhus och kommer pågå vid tio tillfällen.
Första gången var det mest vattenvana - och där kan man lugnt påstå att där hade inte våran lilla sjövilding några som helst problem.
"Nu testar vi att doppa något. Det kan vara hakan, det kan vara nästippen eller örat, sa simskolaläraren" - plupp... och Noah försvann helt under vattnet.
Denna den första omgången var lite överflödig för Noah, han behöver utmaning nästa gång - kanske prova lite simtag.
Jag tror han kan simma en kort sträcka efter dessa tio gånger.
Det tror Anette också.
Vår lilla säl.
 
Bilden tagen måndagen den 16 november 2015.
 
Nästa år spelas EM i handboll för damer i Sverige (Göteborg, Stockholm, Helsingborg, Kristianstad och Malmö).
Turneringen pågår mellan 4-18 december 2016.
Redan i år spelar handbollstjejerna mästerskap när de mellan 5-20 december (gruppspelet genomförs 5/12, 6/12, 8/12, 9/12 och 11/12) lirar VM i Danmark. Sveriges grupp består av Kuba, Holland, Polen, Kina och Angola.
Vem vet, någon vi känner kanske finns med när EM har avkast 2016.
Herrlandlandslaget spelar dubbellandskamp mot Tjeckien den 4 och 5 januari i Jönköping respektive Malmö, då kommer jag vara på plats. Det bestämdes i dag.
Så får vi ta det från då...
 
// Dennis

Författardrömmen lever

Kategori: Arbete

För tillfället arbetar jag med att skriva mitt första synopsis. Enligt trovärdiga källor som jag läst om via internet kan det ta upp till tre månader att skriva ett riktigt bra synopsis, det vill säga ett utkast till hur jag vill att min roman ska byggas upp till exempel scen för scen etc.
Egentligen är detta mitt andra synopsis, men det första skrev jag för en faktabok och utan att veta att det är bra att göra just så.
 
Faktaboken kommer jag sakta framåt med. Så är det och jag har heller inte brådis alls. Tio år har jag satt som deadline och nu har det väl gått cirka två år - och jag har knappt börjat skriva ännu. En hel del research har jag hunnit med, faktiskt väldigt mycket. Dessutom har jag hunnit göra några spännande intervjuer på vägen. Dessa intervjuer face to face är så klart mest spännande - och oftast roligare att göra själva intervjuerna än att skriva ner dem efteråt.
 
Men någon roman har jag inte tidigare satsat på. Nu föll det sig så bra att jag upptäckte en tävling där jag kan vinna en författarcoach under ett helt år om jag vinner - så jag tänkte att det kan ju vara bra. Och då måste jag göra det bästa synopsis av oss alla som deltar i tävlingen. Vinsten är värd 80 000 kronor så det är ju inget man normalt sett går och skaffar sig, en författarcoach alltså. Inte jag i alla fall, inte än.
 
Häromdagen lät jag Anette få höra lite från mitt synopsis där jag beskrev den absoluta huvudpersonen och varför hen blivit den hen blivit. Hon lät skeptisk, min fru. Kanske var det lite grovt, eller var det kanske för tamt, var det fel ordval... det får inte Du veta. Inte nu.
Men när romanen släpps, inför julen 2016 om jag vinner tävlingen om en författarcoach annars förmodligen senare, då kommer du kunna läsa om mitt absolut första utkast i all media.
För boken ska sälja.
Så enkelt är det.
Kanske ett julklappstips inför julen 2016 - vem vet...
 
 
// Dennis

I did it igen

Kategori: Barn & Familj

Jag är faktiskt lite stolt över mig själv. Ytterligare en bok är slukad, en bok på drygt 350 sidor om lik i Fjällbacka.
Inte dåligt, om jag får säga det själv - en helt okej bok... även om mina tidiga misstankar om vem som var mördaren besannades i slutet av boken.
Snyggt upplägg och enkelt skriven, några karaktärer ville jag veta mer om... men det kanske kommer i nästa Läckberg-deckare.
I morgon kanske jag inleder läsandet av en annan bok - det finns många på kö.
Jag får se vad som sker...
... men nu lägger jag "Fyrvaktaren" åt sidan... 


// Dennis

Ps. Nej, du har rätt - jag har inte läst många hela romaner i mitt liv. Än så länge, jag börjar faktiskt tycka om att läsa, mer och mer...

Vad händer här då?

Kategori: Barn & Familj

Just nu sitter Noah och kikar på film via Viaplay, det är "Peter Pan - Tillbaka till landet Ingenstans". Lovisa laddar för första fotbollsträningen på inomhussäsongen.
Anette, hon är i en liten by utanför Norrtälje och genomför en femdagarsutbildning - där man tydligen inte får prata. Gud så skönt Det verkar. Spännande blir det att höra hur det var när hon kommer hem på söndag.
Hugo mormor- och morfarsmyser han.
 
I morgon är det full agenda, igen:
10-11 Bolldagis (Noah).
12-13 Samling för match (Lovisa).
13-14 QBIK-Skoghall F04, Västerstrands IP (Lovisa).
14-18 Noah till farmor och farfar.
14-16 Samling inför Elitserien (Dennis).
16-18 Speaker Elitserien, Hellton-Önnered (Dennis).
 
Nästa helg blir det en riktig handbollshelg, då Lovisas gäng har steg 2 i Select Cup med spel i Skara under lördagen och poolspel i Kristinehamn under söndagen.
Många matcher blir det, spännande och kuligt:
 
Matcher lördagen den 14 nov i Skara:
11.45 IK Baltichov - IFK Hammarö
13.00 Skara HF 2 - IFK Hammarö
15.00 HK Aranäs Blå - IFK Hammarö
 
Matcher söndagen den 15 nov i Kristinehamn (Stenstalidshallen): (Vit eller Blå för Lovisa vet vi senare)
12.20 IF Hellton - IFK Hammarö Blå
14.10 Skåre HK - IFK Hammarö Vit
15.05 Forshaga HK - IFK Hammarö Blå
16.00 IFK Kristinehamn - IFK Hammarö Vit
 
I går fick jag mejl från Svenska Fotbollförbundet.
När vi var på bussresa till Friends Arena och EM-kvalmatchen mot Moldavien passade jag på att kasta tre bollar mot en bollvägg (likt den de använde under Lilla Sportspegelns tävlingar). Maxpoängen var 60, dvs 20+20+20, och jag lyckades pricka just detta.
Så nu kom priset: Två fribiljetter till Svenska Fotbollsgalan på måndag.
Under samma resa hade vi ett tips i bussen om slutresultatet och utslagningsfrågan under vilken minut sista målet gjordes - jag tippade 2-0 till Sverige och var närmast på minuten... jag vann även busstipset alltså. Och samma resultat spelade jag på Oddset hos Svenska Spel, vilket jag normalt sett aldrig gör. Sammanlagt drog jag hem drygt tusen kronor på spel den dagen.
Det var en okej kväll på Friends Arena den kvällen måste jag säga.
Så nu få det väl bli en tur till Globen på måndag... kanske...
 
Synopsis är en annan grej jag arbetar med just nu... dansband en annan... och den 21 november är det säsongsavslutning på bakluckeloppisarna och den här gången är det även öppet för den som vill ställa ut marknadsstånd eller mässmonter. Hoppas sista gången blir riktigt bra och rolig - den blir i alla fall avgörande för om det blir en ny satsning kommande vår.
 
Nu har jag skrivit av mig lite, om du nu orkat läsa ända hit.
Jag undrar lite vad Anette gör just nu... halva utbildningstiden avklarad (för den här gången)...
 
// Dennis (kl. 17:32)