Fam Johansson-Hall-Rosendahl

Fotbollscup i Bohuslän

Kategori: Barn & Familj

Skagerack levererar en fin sommarkväll utanför vår brygga.

Sedan i onsdags har vårt hem varit Bohuslän och kommer så att vara fram tills på söndag.
Lovisa och hennes lagkompisar lirar fotboll i Kalles Kaviar Cup. Laget har nått A-slutspel och de ska spela åttondelsfinal mot Hammarby på lördagsmorgonen klockan 09.20. Det måste bli vinst annars har laget spelat färdigt, då det nu blir utslagsmatcher.
Det andra laget missade A-slutspelet med minsta möjliga marginal och får därmed spela B-slutspel - där de faktiskt kan gå hela vägen till B-final.
Lovisa har hittills gjort ett mål i cupen, 3-1-målet i matchen mot Ytterby på torsdagseftermiddagen.
Spännande fotbollslördag väntar både spelare, ledare och supportrar (läs: föräldrar och syskon).

Vi har haft det riktigt bra, trots ihållande regn på dagarna - särskilt i samband med matcherna och enligt prognosen ska just det vädret fortsätta. Det innebär i och för sig ytterligare en fantastisk sommarkväll vid havet.
Varje kväll har vi grillat och ätit gott. Vi har tagit ett glas vin eller en öl och njutit av att se barnen må så gott. Lovisa och lagkompisarna har hälsat på oss två av tre kvällar - hur mysigt som helst.
Vi har besökt Smögen vid två tillfällen (lika uselt och tråkigt väder båda gångerna), vi har besökt Sportshopen i Grebbestad en kort stund och på samma resa även gjort ett kort stopp i Camilla Läckbergs vackra Fjällbacka, vi har även fått se delar av Kungshamn, Hunnebostrand (som har marknad lördag-söndag) och matchorten Bovallstrand (som har en fotbollsplan som omnämns i samband med planskötarkurser, fantastisk matta som "Leffe" sköter om som sitt skötebarn).
Det har fiskats både fisk och krabba, och det har blivit turer med roddbåtarna.
De flesta av spelarnas föräldrar och syskon bor på samma vandrarhem som oss - på Ramsviks campingområde (mellan Hunnebostrand och Kungshamn). Det är mycket trevligt och nyttigt att få lära känna dem närmare.
Hittills är vi mycket nöjda, trots regnet, och vi kan varmt rekommendera stället och läget.
Nu får det bli kvällen, första matchen (i B-slutspelet för andra laget) spelas med start klockan åtta.
Tidigt värre...
Kika gärna vidare på bilderna:

Noah fick ro för första gången i livet, det var jätteroligt trots att det gick sådär. Hans medresenärer var mycket tålmodiga.

Noah fick hålla i en död liten fisk, sen släppte han inte fisken ifrån sig. Han gav den till och med ett namn, "Lina".

På bryggan dominerade Hugo, expert på krabbfiske. Han fångade hur många som helst och lät dem senare få tävla mot varandra i krabbrace där förstapriset var att komma först tillbaka i havet.

En del modiga plockade upp krabbor med händerna.

Erik kastade spö och lyckades få en makrill på kroken. Hugo var nyfiken och snabbt framme, och fick även äran att kasta tillbaka fisken till Skageracks vatten.

Jodå, den döda fisken som Noah döpte till "Lina" fick också ett hem. Och naturligtvis skulle "Lina" övernatta bredvid Noah ("Lina" ligger i burken om du kikar noga). Fast till slut lyckades Anette övertala Noah att fisken fick sova utomhus, så slapp vi doften av död fisk i sovrummet.

// Dennis

Kommentarer


Kommentera inlägget här: