Fam Johansson-Hall-Rosendahl

Författardrömmen lever

Kategori: Arbete

För tillfället arbetar jag med att skriva mitt första synopsis. Enligt trovärdiga källor som jag läst om via internet kan det ta upp till tre månader att skriva ett riktigt bra synopsis, det vill säga ett utkast till hur jag vill att min roman ska byggas upp till exempel scen för scen etc.
Egentligen är detta mitt andra synopsis, men det första skrev jag för en faktabok och utan att veta att det är bra att göra just så.
 
Faktaboken kommer jag sakta framåt med. Så är det och jag har heller inte brådis alls. Tio år har jag satt som deadline och nu har det väl gått cirka två år - och jag har knappt börjat skriva ännu. En hel del research har jag hunnit med, faktiskt väldigt mycket. Dessutom har jag hunnit göra några spännande intervjuer på vägen. Dessa intervjuer face to face är så klart mest spännande - och oftast roligare att göra själva intervjuerna än att skriva ner dem efteråt.
 
Men någon roman har jag inte tidigare satsat på. Nu föll det sig så bra att jag upptäckte en tävling där jag kan vinna en författarcoach under ett helt år om jag vinner - så jag tänkte att det kan ju vara bra. Och då måste jag göra det bästa synopsis av oss alla som deltar i tävlingen. Vinsten är värd 80 000 kronor så det är ju inget man normalt sett går och skaffar sig, en författarcoach alltså. Inte jag i alla fall, inte än.
 
Häromdagen lät jag Anette få höra lite från mitt synopsis där jag beskrev den absoluta huvudpersonen och varför hen blivit den hen blivit. Hon lät skeptisk, min fru. Kanske var det lite grovt, eller var det kanske för tamt, var det fel ordval... det får inte Du veta. Inte nu.
Men när romanen släpps, inför julen 2016 om jag vinner tävlingen om en författarcoach annars förmodligen senare, då kommer du kunna läsa om mitt absolut första utkast i all media.
För boken ska sälja.
Så enkelt är det.
Kanske ett julklappstips inför julen 2016 - vem vet...
 
 
// Dennis

Kommentarer


Kommentera inlägget här: