Fam Johansson-Hall-Rosendahl

The Cavern Club

Kategori: Barn & Familj

I går, dagen efter match 1, gick vi en egen marsch. Garanterat bra mycket mer än en mil blev det i de otränade (mina) fötterna och benen. Vi hann se mycket, men allt går vi inte in på här - måste spara lite och berätta senare.
Men... minns ni Paul McCartney's härliga "Ferry cross the Mersey"?
DEN färjeturen gjorde vi - och därmed såg vi Liverpool från en annan vinkel samtidigt som vi fick massor av historia berättat för oss.
Utanför Albert Dock inledde jag ett samtal med en äldre man som satt med en käpp på en parkbänk och kikade ut över Mersey River. Mannen visade sig ha arbetat på Albert Dock sedan sent 1950-tal och det var just Albert Dock's historia jag var nyfiken på.
Det visade sig också att han satt där för att han var ledsen över de förändringar som skett - en gång i tiden fanns det 26 000 som dockade och arbetade där, nu var siffran nere kring tjugo personer.
En man med en mycket spännande historia - han bar med sig ett bevis som visade vem han tidigare var, där fanns också ett vackert gammalt foto på honom och hans hustru som nygifta. Nu hade hon varit död i tre år och han sörjde henne massor, det märktes tydligt.
Och vem vet kanske sittar han där än i dag, på sin parkbänk och ser ut över Mersey River och minns tillbaka i tiden, på den tiden han och 26 000 andra arbetade på och kring Albert Dock.

Anette tog yrkesrollen, eller turistrollen - vilket man vill, och knäppte många fina bilder under vår tur på klassiska Mersey Ferrie.

Torsdagskvällen gick i festandes tecken på världsomspännande och The Beatles-klassiska Cavern Club.
För cirka 1,5 år sedan spelade coverbandet och The Beatles-kopiorna "The Mersey Beatles" i Sundstaaulan, denna kväll var Liverpoolkillarna på sin absoluta hemmaplan och sina föregångares genombrottscen.
Vi besökte Cavern Club redan under förmiddagen samma dag och det var då jag upptäckte att "The Mersey Beatles" (fantastiskt duktigt coverband, känns nästan original) skulle spela samma kväll - då var valet lätt för oss.
Mäktig känsla att kliva ner för alla trapporna till så klassisk musikmark och där sitter The Beatles-musiken i väggarna.
Vi med numera.


I dag tillbringade vi cirka 3,5 timme inne i Anfields Liverpoolshop. Och ändå hann vi inte med att klämma och känna på alla LFC-prylar/kläder. Vi bokade också både stadiumtour och LFC-museum tills på måndag kl. 14 (svensk tid).

Spelartunnel tapetserad med klassiska matchprogram inne på Anfieldshopen. Sterling och Coutino (i papp) mötte upp.


Paradis för Liverpoolälskare världen över.

We love Liverpool!

// Dennis

Kommentarer


Kommentera inlägget här: