Fam Johansson-Hall-Rosendahl

Imponerade i tandläkarstolen

Kategori: Barn & Familj

Tandläkarskräck eller inte?
Inte hos Lovisa i alla fall. Hon tycker till och med att det är roligt att gå till tandläkaren, för är man duktig så får man en grej.
Det fick hon den här gången - också.
Hon valde en penna med ett avtagbart sudd, föreställande en hund (tror vi), efter besöket i tisdags.
Den här gången var det som ett riktigt tandläkarbesök.
Det vill säga de skrapade, blåste, tog bilder etc. etc.
Hon ska tillbaka.
Men inte för att laga hål.
Däremot en tand - som har fått en skada och behöver plastas lite som uppsäkring för att inte riskera framtida problem. Nu var det inga problem.
Och Lovisa var jätteglad.
För hon visste att hon hade varit duktig.
 
Och jag drog upp en het diskussionstråd på facebook angående utfrysningen av tjejer i klassfotbollen.
Så här löd min text:
 
" Synd att det inte finns "klassfotboll" särskilt för killar och särskilt för tjejer - för tjejerna "får ändå inte" vara med och spela med killarna, förutom att de får stå på planen förstås. För sådana är reglerna, det måste finnas tjejer på planen. Varför? Ett exempel kan jag dra upp från i går när Lovisa spelade "klassfotboll": Laget fick inkast, alla spelare stod i en klunga, utom Lovisa som smugit sig fri. Killen som kastade inkastet såg henne, tänkte kasta, men vände sig mot mitten och kastade in bollen i klungan - för där var klassens killar. Enligt uppgift fick tjejerna i klassen inte en enda passning från en kille under hela matchen i går. Även om mängder av ytterligare frilägen fanns. "Klassfotboll" eller utfrysning? Den diskussionen har funnits i alla år och jag vet att FBK Karlstad har problem med detta - då kan väl vår klass vara regeln som visar på motsatsen. Passa inom laget - inte bara bästa kompisen, som är kille alltså. Lek? Roligt? Nej, verkligen inte - när den enda kommentaren efter matchen var och oftast är: "killarna passar aldrig"! "
 
En av de som svarade/kommenterade var en av de få stjärnor jag lyckades fostra som fotbollstränare, hon skrev:
 
" Ja... det fanns ju en anledning till att du startade IF Kil. Tjejer kunde inte spela fotboll hette det då i Kils Aik. Det kommer jag ihåg som 10 åring när jag fick veta att jag inte fick vara med i klasslaget längre då Kils Aik tog över... "
" Något som ledarna och föräldrarna borde ta tag i redan kanske när de är små. Vi föräldrar kan påverka mer än vad vi tror. "
 
Intressanta kommentarer... och fortfarande lyser det ett agg mot KAIK från den här spelarens håll... allt på grund av hur hon en gång i tiden behandlades i samband med idrotten. Nu gick det ju jäkligt bra för henne i alla fall, men alla har inte den talangen hon besatte och inte heller samma tränings- och vinnarskalle.
Vad är Dina åsikter/kommentarer till mitt facebookinlägg angående klassbollen?
 
I dag gick Lovisa på kör i Arken för första gången. Kören var liten men hon tyckte att det hade varit roligt. Kanske finns det en sångfågel i henne.
 
Sen måste jag bara, som avslutning på detta blogginlägg, få visa den här underbara bilden på Lovisa under luskamningen, då det går löss i klassen/skolan, för någon vecka sedan.
Vi lekte lite med hennes hår:
 
// Dennis

Kommentarer

  • farmor säger:

    Säga vad man vill men Lovisa är farmors goa tös!

    2012-09-06 | 11:41:26

Kommentera inlägget här: