Fam Johansson-Hall-Rosendahl

Föräldramöte

Kategori: Barn & Familj

Jag var på föräldramöte på Rödklövern igår. Det var både positivt och negativt. Lärarna är överens om att det är en ovanligt trevlig klass, det är bra sammanhållning och god stämning. Men... de är sjukt pratiga. De har 2-3 läxor i veckan. Läsläxa, matteläxa och om något inte hunnit blivit klart får de ta hem och göra färdigt det. Böckerna som ska läsas tas fram tillsammans med en resurslärare som arbetar med deras läsning. Jättebra, så alla hamnar på rätt nivå. Hugo har läst ut en Lasse-Maja bok den här veckan. Jag tycker han är riktigt duktig på att läsa.

Det var diskussioner runt att Kommunen var så angelägna om att behålla barnen i skolan på Hammarö istället för att välja friskolor, och en folder hade tagits fram för att marknadsföra hur bra skolorna är. Det rimmar väldigt dåligt i mina öron när det i nästa andetag pratas om att det saknas flera klassrum och att barnen äter i en miljö som är allt annat än acceptabel. På en annan arbetsplats skulle detta aldrig godtas. Våra barn har ca 10 min på sig att äta upp sin mat. Och detta i en ljudvolym som säkert är skadlig för hörseln. Barnen klagar aldrig på detta, men det är ju inte så konstigt. De har inget att jämföra med.

Fröken vädjade om att få barnen i säng tidigare på kvällen för de är väldigt trötta. Hugo brukar beklaga sig," ALLA andra får vara uppe och titta på Idol och Robinsson, det är BARA jag som går och lägger mig så tidigt!"

De kommer att börja med engelska på PA-passen, det ska bli riktigt kul. De har också lagt in ett IUP pass, det har Hugo längtat efter. Då får alla chansen att få extra hjälp i ett ämne om det behövs eller fördjupa sig i ett ämne som intresserar dem.

Hammarlunden har fått ett kulturbidrag, som även lågstadiet ska få ta del av i år. Så till våren ska de få dansa. Till hösten kommer alla ettor och tvåor få åka på teater på Skoghall.

Bland det viktigaste som sas var hur viktigt det är i det här läget att läsa mycket med barnen. Diskutera boken och låta barnen berätta. Fråga vad de lärt sig i skolan, helt enkelt prata mycket med dem. De är i ett skede där det händer mycket och det gäller att ta vara på det. Fröken sa att de inte har möjlighet att tillgodose detta behov i skolan, så föräldrarna hade ett stort ansvar här.

Ja, det var väl en del av vad som sades i alla fall. Ett bra och informativt möte, med mycket bra lärare som engagerar sig i barnen. Hugo trivs väldigt bra i skolan. Det är himla skönt.

// Anette

Kommentarer


Kommentera inlägget här: